Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: POBJEDA NA RUJEVICI Slavenaši se s tri boda vraćaju iz Rijeke

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u petom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige pobijedili Rijeku.

Utakmica je odigrana na Rujevici, a tri boda koprivničkom prvoligašu donio je mladi Ante Crnac koji je gol zabio u 71. minuti susreta.

Trener Zoran Zekić od prve je minute na teren poslao Markovića na golu te Tepšića, Božića i Soldu u obrani. Na bekovima su zaigrali Bosec i Talys, a u veznoj liniji Marina, Kvržić i Jambor koji je upisao svoj ‘novi’ debi za Slaven Belupo. Napadački tandem činili su Hoxha i Žuljević.

– U prvom poluvremenu današnje utakmice nismo vidjeli previše uzbuđenja ispred golova. Obje su ekipe imale nekoliko situacija u kojima su mogle, ali nisu uspjele ugroziti mreže protivnika. Na odmor se otišlo bez golova, rezultatom 0:0. Nastavak susreta otvorila je Rijeka odličnom prilikom, no Marković je odličnom reakcijom spasio svoja vrata. Odgovorio je Hoxha na drugoj strani. Njegov udarac iskosa s lijeve strane otišao je u vanjski dio mreže. U 71. minuti naša je momčad povela s 0:1. Crnac se oslobodio svog čuvara i savršeno odapeo izvana. Lopta je završila u gornjem desnom kutu golmana Labrovića. Do kraja utakmice obje su momčadi imale svoje prilike, no rezultat se nije mijenjao. Velika tri boda! – izvijestili su iz kluba.

Spomenimo da su Farmaceuti u uvodna četiri prvenstvena kola upisali po jednu pobjedu i jedan poraz te dva remija, a s ova su tri boda skočili na izvanredno drugo mjesto na ljestvici iza Dinama.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Goricu. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 20 sati.

zatvori