Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Napreduju radovi na Kući podrške Mali princ

U Đurđevcu napreduju radovi na izgradnji i opremanju nove zgrade Kuće podrške Mali princ.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, riječ je o zgradi vrijednoj 14 milijuna kuna koja niče pored zgrade škole Odjela za učenike s teškoćama u razvoju.

Spomenimo da su radove obišli gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejna Đud, predstavnica izvođača radova Lidija Kušt te predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan.

– Izuzetno mi je drago što se približava kraj radova na našem objektu zahvaljujući kojem ćemo imati mogućnost pružanja socijalnih usluga, poludnevnog boravka i stanovanja za naše članove. Imamo veliku podršku lokalne zajednice na koju smo ponosi, a koja pokazuje brigu za našu djecu i težnju za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta – istaknula je.

Gradonačelnik Janči dodao je kako već dugo traje želja za izgradnjom upravo ovakvog prostora na području Đurđevca.

– Osim izgradnje novog objekta, u tijeku su i radovi na uređenju kompletnog dvorišta i zimskog vrta, a uskoro se počinje i s postavom vodenog igrališta. Ovim putem želim pohvaliti cijelu ekipu koja je radila na prijavi projekta – rekao je.

Lacković je pak spomenuo kako je ovaj projekt dokaz da se Đurđevac ne razvija samo kroz građevine, već i kroz socijalni segment u pružanju socijalne usluge.

– Ovo je za našu djecu s područja Đurđevca, ali i okolnih općina koja trebaju pomoć u odrastanju te je dobar primjer koji bi trebale slijediti sve druge sredine – zaključio je.

zatvori