Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Koprivnički veterani sudjelovali na obilježavanju 27. obljetnice oslobođenja Dvora na Uni

Delegacija udruge Klub 61. Lad PZO Koprivnica zajedno s ratnim zapovjednikom 202 trbr PZO umirovljenim pukovnikom Ivicom Kancirom i ove je godine sudjelovala na obilježavanju 27. obljetnice oslobađanja Dvora na Uni, odnosno završetka vojno redarstvene operacije “Oluja”.

Obilježavanje se održalo 9. kolovoza, a iz delegacije udruge poručili su da je sve počelo svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

– Središnji dio svečanosti održan je kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Dvora na Uni, gdje su položeni vijenci, upaljene svijeće i upriličeni prigodni govori zamjenika načelnika općine Dvor na Uni, župana sisačko-moslavačke županije, izaslanika ministra hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i izaslanika ministra obrane Republike Hrvatske. Svečanost je potom nastavljena druženjem branitelja i civilnog stanovništva u prostoru Osnovne škole u Dvoru na Uni – istaknuli su.

Zaključili su kako je ovo bila i prilika da se kroz razgovore s braniteljima iz drugih postrojbi i civilima evociraju uspomene i od zaborava otrgnu sjećanja na mjesta, ljude i događaje koji su se iz događali tijekom tih kolovoških dana 1995. godine u vrijeme oslobađanja okupiranih prostora Hrvatskog pounja i Banovine.

zatvori