Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Članovi Planinarskog društva Borik počeli s velikim pothvatom – osvajanjem Olimpa i Musale

Osmero planinara entuzijasta, članica i članova Planinarskog društva Borik iz Đurđevca, počelo je s velikim pothvatom – osvajanje Olimpa i Musale.

Kao što nam je to već rekla Milica Fuček, dugogodišnja članica društva, Musala je ugasli vulkan i najviši vrh Balkana i relativno je pitoma. Olimp je u prvom dijelu pitom, zanimljiv i šumovit je, dok je prema visinama stjenovit dio gdje ima tehničkih dijelova ispenjavanja, ali nije nešto pretjerano zahtjevan. On je drugi po visini u Balkanu.

>> FOTO Sanja Ivančan i Milica Fuček najavile planinarski pohod: Planinari entuzijasti iz Borika spremaju se na osvajanje Olimpa i Musale

Što se tiče planova samog društva, Sanja Ivančan, predsjednica društva, je kazala da su na natječaju dobili sredstva od Grada Đurđevca za projekt Jura na Gori.

– To je foto priča. Radit će se za djecu predškolske i mlađe školske dobi. Uvest ćemo ih kroz igru, crtanje i radionice u planinarenje, bit će tu priča o zaštiti okoliša, o tome koliko moramo cijeniti prirodu i onda ćemo sve crteže objediniti u slikovnicu koju ćemo podijeliti osnovnoj školi i vrtićima – istaknula je.

Njihov planinarski pohod medijski pokrivaju Podravski radio i portal Drava.info. Svakodnevne dogodovštine slušajte na Podravskom radiju, a sveukupne dojmove s fotografijama čitajte i gledajte na portalu Drava.info.

zatvori