Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Bregovci gostovali u Mađarskoj i svojim prisustvom uveličali 20. Hrvatske kulturne dane

Žitelji Koprivničkih Bregi gostovali su u gradu Bűku u Republici Mađarskoj povodom obilježavanja 20. Hrvatskih kulturnih dana.

Kako stoji na stranicama Općine Koprivnički Bregi, riječ je o gradu s oko 3.500 stanovnika u kojem žive pripadnici hrvatske manjine koji su organizirani u Hrvatske samouprave te njeguju hrvatske običaje i kulturu, a Kulturni dani obilježeni su svetom misom na hrvatskom jeziku i kulturnim programom.

– Općinu Koprivnički Bregi predstavljali su načelnik Mato Kuzminski, predstavnica Udruge žena Glogovac Marija Mujić, predstavnik Airsoft kluba Vuk Koprivnički Bregi Željko Golubić, Barica Bahun i članovi KUD-a Rudar Glogovac. U kulturno umjetničkom programu članovi KUD-a predstavili su se s koreografijom Podravine pod nazivom “Primi dragi ružicu od mene” autorice Josipe Draganić, uz glazbenu obradu Tomislava Fajfara – objasnili su u Općini.

Nakon programa u kojem su sudjelovali i članovi hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga u Mađarskoj nazočnima se obratio načelnik Kuzminski te pohvalio zajedništvo Hrvata u Mađarskoj i njihovu ljubav prema domovini. Tom prigodom je domaćinima i organizatorima podijelio prigodne poklone.

– Članovi KUD-a Rudar Glogovac i ovog su puta iz Mađarske ponijeli predivne uspomene, obnovili stara prijateljstva, upoznali mlađe članove s tradicijom Hrvata u Mađarskoj te dogovorili nove susrete i druženja – zaključili su.

zatvori