Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Devčić: Poštivana je sva procedura u zbrinjavanju djeteta, a za neprimjerenu komunikaciju liječnice prema sestri poduzet ću korake

Dan nakon što je Uprava Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek pokrenula postupak kontrole u vezi iskustva majke bolesnog djeteta na Odjelu pedijatrije, svoje očitovanje poslao nam je ravnatelj dr. Mato Devčić.

Podsjetimo, ogorčena majka prozvala je liječnicu D. M. jer njeno dijete nije primilo infuziju zbog toga što je pozitivno na koronavirus, a uz to liječnica se navodno služila vokabularom punim psovki pri čemu je cijela ta situacija preplašila njeno dijete.

>> Ogorčena majka: Moje dijete nije dobilo infuziju jer je pozitivno na koronavirus; Bolnica pokrenula postupak kontrole

Ravnatelj bolnice istaknuo je kako je nakon uvida u medicinsku dokumentaciju te prikupljenih informacija u svezi navedenog slučaja donio zaključak kako je medicinsko zbrinjavanje provedeno po svim pravilima medicinske struke, a što je argumentirano u postojećoj važećoj medicinskoj dokumentaciji.

– Želim istaknuti kako je u procesu postavljanja dijagnoze pacijenta poštivana sva propisana procedura te su učinjene sve pretrage i postupci kako bi se donijela ispravna terapijska odluka – napomenuo je ravnatelj.

Dodao je kako je tijekom provođenja zdravstvenog zbrinjavanja došlo do neprimjerene komunikacije službujuće liječnice – specijalistice pedijatrije prema medicinskoj sestri.

– Ta komunikacija u kasnijem tijeku od strane roditelja interpretirana je kao ponašanje prema pacijentu – malodobnom djetetu, što nikako nije bila. Nastavno na sve navedeno, smatram kako je način komunikacije službujuće liječnice prema medicinskoj sestri bio neprimjeren i neprofesionalan te ću u okviru svojih zakonskih ovlasti poduzeti adekvatne korake. Još jednom želim istaknuti kako ova epizoda neprimjerene interne komunikacije nije bila ni u jednom trenutku usmjerena na pacijenta – malodobno dijete, niti na pratnju. Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek ovim putem izražava žaljenje i ispriku zbog ovog incidenta – zaključio je ravnatelj Devčić.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

zatvori