Petak, 19. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Dogodilo se 15 prometnih nesreća, sankcionirana 143 prekršaja

Na podravsko-prigorskim cestama službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda zabilježili 15 prometnih nesreća i sankcionirali 143 prekršaja.

Iz policije su poručili kako se dogodilo sedam nesreća s ozlijeđenim osobama, dok su vozači pod utjecajem alkohola skrivili četiri nesreće. Najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 23:50 u Svetom Petru Orehovcu kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 3,10 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 14:31 u Budančevici gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 129 kilometara na sat iako je ograničenje 70 – naglasili su u policiji.

Izvršen je i nadzor 27 mladih vozača koji su počinili pet prometnih prekršaja od čega prekršaj vožnje neprilagođenom brzinom uslijed čega je došlo do prometne nesreće, prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj prijevoza više osoba u vozilu nego je dopušteno.

– Izdvajamo 22-godišnjaka koji je oko jedan sat u Koprivnici u Ulici Tina Ujevića vozio motocikl bez zaštitne kacige, odbio se zaustaviti na znak policijskog službenika, naknadno je zaustavljen te je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola od 2,44 promila i bez vozačke dozvole – zaključili su.

zatvori