Petak, 19. travnja 2024.

Rukometašice Đurđevca odustale od ulaska u prvu ligu; predsjednik Pantelić: To je bila prvenstveno naša odluka

Članice Rukometnog kluba Đurđevac odustale su od ulaska u prvu ligu.

Kako je poručio predsjednik kluba Krunoslav Pantelić, rukometašice su prošlu sezonu završile na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

– Dobili smo poziv za kvalifikacijsku utakmicu koju smo trebali igrati s Trogirom, ali smo čuli da smo direktno ušli u prvu ligu bez dodatnih kvalifikacija. Imali smo prekratak rok za posložiti financijske troškove te dovesti igračice kao pojačanja. Zaključili smo kako se ne možemo obvezati da ćemo odigrati cijelu sezonu prve lige jer nismo imali sigurne sponzore koji bi stali iza nas – rekao je Pantelić.

Opovrgnuo je sve priče koje kruže o sudjelovanju đurđevačke Gradske uprave u odluku kluba.

– Nismo imali saznanja da je netko utjecao na naše odluke nego smo taj dio priče donijeli samostalno. Nismo bili spremni za ulazak i to je bila prvenstveno naša odluka u koju se nitko nije miješao – poručio je.

Osvrnuo se na ono što slijedi za klub u narednom periodu.

– U planu imamo nastaviti sezonu s drugoligaškim natjecanjima što se tiče seniorske ekipe, a što se tiče mlađih dobnih skupina U-12 i U-14, dodatno ćemo pojačati napore kako bi nastupili na državnoj završnici u Poreču krajem iduće sezone – zaključio je.

Tekst pripremio Matej Baltić (Podravski radio).

zatvori