Četvrtak, 25. travnja 2024.

RASPISAN JAVNI POZIV Za poticanje poduzetništva na raspolaganju 10 milijuna kuna

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je otvoreni javni poziv za program Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina za 2022. godinu.

Putem programa dodjeljivat će se bespovratna sredstva gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema popisu stanovništva iz 2011. godine. S područja Koprivničko-križevačke županije riječ je o općinama Sokolovac, Rasinja i Peteranec.

Kako piše u javnog pozivu, ciljevi ovog programa su rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unapređenje i jačanje konkurentnosti i uravnotežen regionalni razvoj.

Korisnici bespovratnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge), koji su u većinskom privatnom vlasništvu osoba koje su pripadnici nacionalne manjine ili zapošljavaju osobe koje su pripadnici nacionalne manjine, osim onih kojima je pretežita djelatnost prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 iz Područja A–Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo.

Ukupna vrijednost programa je 10 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000 dok je najviši iznos potpore 100.000 kuna. Prijave se zaprimaju do 25. kolovoza, a svi ostali detalji nalaze se na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

zatvori