Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Prvi poduzetnik počeo s izgradnjom objekta u Poduzetničkoj zoni A-Sjever, planiraju se nova zapošljavanja

U Poduzetničkoj zoni A-Sjever ovih je dana prvi poduzetnik počeo s izgradnjom objekta.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da je riječ o tvrtki Beton Design iz Đurđevca, a do sada su izgrađeni temelji te radovi prate planirane rokove.

– Ova tvrtka planira zapošljavanje 10 osoba dok je planirana realizacija projekata do kraja godine, a ne u tri godine kako stoji u natječaju što nam govori da će oni brzo pokrenuti poslovnu djelatnost u našoj poduzetničkoj zoni – rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je da se na posebnom dijelu poduzetničke zone veličine 40.000 kvadratnih metara projektira osam tipskih hala veličine od 360 do 1.800 kvadratnih metara.

– Na javni poziv za iskaz interesa za prve dvije hale dobili smo pozitivno očitovanje i povratnu informaciju da je to jako dobar model. Poduzetnici žele izbjeći gubljenje vremena na rješavanje administrativnih problema, stoga je cilj olakšati im prijavu na EU natječaj za gradnju i opremanje proizvodnih pogona koji je najavi krajem godine – istaknuo je Janči.

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković napomenuo je da je ukupna površina hala oko 9.000 kvadrata i riječ je o faznoj gradnji gdje bilo tko od poduzetnika može odabrati i prijaviti bilo koju halu koja zadovoljava njegove potrebe.

– Isključivo je riječ o proizvodnim djelatnostima. Pritisnuti vremenskim rokovima, nedostatkom projektanata i europskim fondovima nadamo se da će i oni poduzetnici koji ne razmišljaju o poslovnoj aktivnosti u Đurđevcu, odlučiti se na pokretanje iste na našem području upravo zbog olakšanog modela koji nudimo – zaključio je Lacković.

Podsjetimo, gradski su vijećnici još početkom godine jednoglasno podržali odluku o prodaji građevinskog zemljišta s projektiranim halama poduzetnicima po povoljnim uvjetima u Poduzetničkoj zoni A-Sjever.