Petak, 26. travnja 2024.

Prvi poduzetnik počeo s izgradnjom objekta u Poduzetničkoj zoni A-Sjever, planiraju se nova zapošljavanja

U Poduzetničkoj zoni A-Sjever ovih je dana prvi poduzetnik počeo s izgradnjom objekta.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i dodali da je riječ o tvrtki Beton Design iz Đurđevca, a do sada su izgrađeni temelji te radovi prate planirane rokove.

– Ova tvrtka planira zapošljavanje 10 osoba dok je planirana realizacija projekata do kraja godine, a ne u tri godine kako stoji u natječaju što nam govori da će oni brzo pokrenuti poslovnu djelatnost u našoj poduzetničkoj zoni – rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je da se na posebnom dijelu poduzetničke zone veličine 40.000 kvadratnih metara projektira osam tipskih hala veličine od 360 do 1.800 kvadratnih metara.

– Na javni poziv za iskaz interesa za prve dvije hale dobili smo pozitivno očitovanje i povratnu informaciju da je to jako dobar model. Poduzetnici žele izbjeći gubljenje vremena na rješavanje administrativnih problema, stoga je cilj olakšati im prijavu na EU natječaj za gradnju i opremanje proizvodnih pogona koji je najavi krajem godine – istaknuo je Janči.

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković napomenuo je da je ukupna površina hala oko 9.000 kvadrata i riječ je o faznoj gradnji gdje bilo tko od poduzetnika može odabrati i prijaviti bilo koju halu koja zadovoljava njegove potrebe.

– Isključivo je riječ o proizvodnim djelatnostima. Pritisnuti vremenskim rokovima, nedostatkom projektanata i europskim fondovima nadamo se da će i oni poduzetnici koji ne razmišljaju o poslovnoj aktivnosti u Đurđevcu, odlučiti se na pokretanje iste na našem području upravo zbog olakšanog modela koji nudimo – zaključio je Lacković.

Podsjetimo, gradski su vijećnici još početkom godine jednoglasno podržali odluku o prodaji građevinskog zemljišta s projektiranim halama poduzetnicima po povoljnim uvjetima u Poduzetničkoj zoni A-Sjever.

zatvori