Subota, 13. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

PRIJAVE U TIJEKU U fokusu Ljetne pozornice u FUNK-u su dramsko stvaralaštvo te glazbeno i likovno izražavanje

U tijeku su prijave za Ljetnu pozornicu – novi dramsko-glazbeno-likovni program za odrasle koji je osmišljen kao petodnevni stvaralački proces koji će se održati u prostoru koprivničkog Foruma udruga nezavisne kulture.

Organizatori kažu da je namijenjen mladima, a potreba za ovakvom vrstom sadržaja prepoznata je tijekom radionice koja je održana u rujnu.

– Na radionici je iskazan veliki interes za sadržajem ovakve prirode koji, prema izjavama sudionika, često u Podravini izostaje. Na temelju toga, provedena je anketa “Dramsko/likovno/glazbeno stvaralaštvo za mlade na području grada Koprivnice” koja je objavljena na društvenim stranicama FUNK-a u svrhu skupljanja korisnih informacija o potrebama mladih ljudi i razrade daljnjih dramsko-glazbenih sadržaja za mlade u Koprivnici iz kojih je proizašao upravo ovaj program – objašnjavaju.

Napominju da će se novi program, koji će završiti scenskim prikazom, održavati od 12. do 17. srpnja, a polaznici će se kroz tri vrste radionica moći kreativno izraziti, improvizirati, osmišljavati, oblikovati i stvarati pri čemu je tema Želje, strahovi i nadanja.

– Dnevne radionice će se odvijati u trajanju od tri sata te će se u najvećoj mjeri temeljiti na dramskom stvaralaštvu i na glazbenom i likovnom izražavanju. Radionice će voditi mlade i entuzijastične Podravke Jelena Kovačić, voditeljica programa i voditeljica dramske radionice, zatim Margareta Cahunek, voditeljica likovne radionice te predsjednica udruge Mudro zbori iz Zagreba Iva Jarić Bremec koja će biti zadužena za glazbene radionice, a riječ je o udruzi koja je uz FUNK organizator ovog programa – ističu.

Dodaju da je program besplatan, a namijenjen je svim odraslim građanima i građankama Koprivnice i stanovnicima Podravine kako bi ih potaknuo na vlastito stvaranje i izražavanje, kreiranje kvalitetnijeg života njih samih, ali i kulturnog života grada te razvoja nezavisne kazališne scene u Koprivnici i okolici.

– Prijave su u tijeku, a ako želite sudjelovati u programu, a imate 18 godina, prijaviti se možete putem ove poveznice ili putem e-maila ljetna.pozornica@mudrozbori.hr – zaključuju.