Četvrtak, 25. travnja 2024.

PRIJAVE U TIJEKU U fokusu Ljetne pozornice u FUNK-u su dramsko stvaralaštvo te glazbeno i likovno izražavanje

U tijeku su prijave za Ljetnu pozornicu – novi dramsko-glazbeno-likovni program za odrasle koji je osmišljen kao petodnevni stvaralački proces koji će se održati u prostoru koprivničkog Foruma udruga nezavisne kulture.

Organizatori kažu da je namijenjen mladima, a potreba za ovakvom vrstom sadržaja prepoznata je tijekom radionice koja je održana u rujnu.

– Na radionici je iskazan veliki interes za sadržajem ovakve prirode koji, prema izjavama sudionika, često u Podravini izostaje. Na temelju toga, provedena je anketa “Dramsko/likovno/glazbeno stvaralaštvo za mlade na području grada Koprivnice” koja je objavljena na društvenim stranicama FUNK-a u svrhu skupljanja korisnih informacija o potrebama mladih ljudi i razrade daljnjih dramsko-glazbenih sadržaja za mlade u Koprivnici iz kojih je proizašao upravo ovaj program – objašnjavaju.

Napominju da će se novi program, koji će završiti scenskim prikazom, održavati od 12. do 17. srpnja, a polaznici će se kroz tri vrste radionica moći kreativno izraziti, improvizirati, osmišljavati, oblikovati i stvarati pri čemu je tema Želje, strahovi i nadanja.

– Dnevne radionice će se odvijati u trajanju od tri sata te će se u najvećoj mjeri temeljiti na dramskom stvaralaštvu i na glazbenom i likovnom izražavanju. Radionice će voditi mlade i entuzijastične Podravke Jelena Kovačić, voditeljica programa i voditeljica dramske radionice, zatim Margareta Cahunek, voditeljica likovne radionice te predsjednica udruge Mudro zbori iz Zagreba Iva Jarić Bremec koja će biti zadužena za glazbene radionice, a riječ je o udruzi koja je uz FUNK organizator ovog programa – ističu.

Dodaju da je program besplatan, a namijenjen je svim odraslim građanima i građankama Koprivnice i stanovnicima Podravine kako bi ih potaknuo na vlastito stvaranje i izražavanje, kreiranje kvalitetnijeg života njih samih, ali i kulturnog života grada te razvoja nezavisne kazališne scene u Koprivnici i okolici.

– Prijave su u tijeku, a ako želite sudjelovati u programu, a imate 18 godina, prijaviti se možete putem ove poveznice ili putem e-maila [email protected] – zaključuju.

zatvori