Srijeda, 27. ožujka 2024.

MJEŠTANI OGORČENI Smrad spaljenog smeća širi se Rekom danima, komunalni redari izdali usmena upozorenja

Mještani koprivničkog prigradskog naselja muku muče s neugodnim mirisima spaljivanja smeća.

U našu redakciju javio se nezadovoljni mještanin koji je kazao da se užasan smrad svakodnevno širi ulicama Reke.

– U petak je u mjestu Žlebice zapaljeno sve i svašta, a sudeći prema smradu rekao bih plastika, pelene i još štošta. Svakih nekoliko dana ista stvar. Ostali mještani Reke također pale razno smeće na vrtovima, a naročito u Starogradskoj ulici – govori nam stanovnik Reke.

Dodaje da se nitko ne trudi riješiti problem dok se mještani guše u smradu.

– Prijava je poslana komunalnom redarstvu već nekoliko puta, ali nitko konkretno ne reagira stoga ovim putem apeliramo da se problem riješi. Opomene ne znače ništa. Bit ćemo dosadni dok se nešto konkretnije ne poduzme, a također ćemo pokrenuti peticiju da se smjene određeni ljudi koji su samo na trošak gradskom proračunu – zaključio je.

Predsjednica vijeća Mjesnog odbora Reka Kristinka Mikulić u telefonskom razgovoru kazala nam je da se vijeću nitko nije požalio, ali da su upoznati s problemom te da je komunalni redar u nekoliko navrata reagirao.

U koprivničkoj Gradskoj upravi tvrde da u Odsjeku za komunalno redarstvo Grada Koprivnice u protekla dva mjeseca nije zaprimljena prijava vezana uz navedeni problem.

– Komunalni redari su prilikom obavljanja redovnog posla obilazili navedeno područje u naselju Reka te izdali usmena upozorenja vezano uz spaljivanje otpada – poručili su i apelirali na građane da ne spaljuju otpad te da poštuju Zakon o gospodarenju otpadom prema kojem je takav postupak zabranjen te za sobom nosi visoke novčane kazne.

Važno je da zajedno brinemo o okolišu pritom poštujući zakone i propise, zaključuju u Gradu.

zatvori