Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

FOTO/VIDEO Počela jedinstvena manifestacija – Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

U dvorani Osnovne škole Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom u tijeku je jedinstvena manifestacija – 11. izdanje Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Ovaj festival započeo je otvorenjem štandova za razgledavanje, nastavio se promocijom Monografije Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije 2011-2021, nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje. U službenom programu sudjeluju žene najrazličitijih profila, zanimanja i dobnih skupina. Najmlađe sudionice će imati 39, a najstarija 77 godina. Festival ima i međunarodni karakter s obzirom na to da jedna sudionica dolazi iz Gradišća u Austriji.

Podsjetimo, kako je rekla Verica Rupčić, predsjednica organizacijskog odbora manifestacije i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavlja se 13 žena, festival nema natjecateljski karakter, a žene u najboljem svjetlu predstavljaju svoj rad.

Spomenimo da je riječ o festivalu koji promovira ženu – ona je u fokusu kao pojedinka, koji se provodi s ciljem afirmacije žena, odnosno različitosti njihovih života. Jedini zadani kriterij za sudjelovanje u manifestaciji je da svaka žena prepozna festival kao jedinstvenu priliku za promociju, prezentaciju svojega života i svega onoga što joj je važno.

Dodajmo da se festival održava pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, dok se sam festival provodi u suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Djelić atmosfere donosimo u videu i fotogaleriji.

 

Počeo Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 2. srpnja 2022.