Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Počela jedinstvena manifestacija – Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

U dvorani Osnovne škole Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom u tijeku je jedinstvena manifestacija – 11. izdanje Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Ovaj festival započeo je otvorenjem štandova za razgledavanje, nastavio se promocijom Monografije Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije 2011-2021, nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje. U službenom programu sudjeluju žene najrazličitijih profila, zanimanja i dobnih skupina. Najmlađe sudionice će imati 39, a najstarija 77 godina. Festival ima i međunarodni karakter s obzirom na to da jedna sudionica dolazi iz Gradišća u Austriji.

Podsjetimo, kako je rekla Verica Rupčić, predsjednica organizacijskog odbora manifestacije i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavlja se 13 žena, festival nema natjecateljski karakter, a žene u najboljem svjetlu predstavljaju svoj rad.

Spomenimo da je riječ o festivalu koji promovira ženu – ona je u fokusu kao pojedinka, koji se provodi s ciljem afirmacije žena, odnosno različitosti njihovih života. Jedini zadani kriterij za sudjelovanje u manifestaciji je da svaka žena prepozna festival kao jedinstvenu priliku za promociju, prezentaciju svojega života i svega onoga što joj je važno.

Dodajmo da se festival održava pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, dok se sam festival provodi u suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Djelić atmosfere donosimo u videu i fotogaleriji.

 

Počeo Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 2. srpnja 2022. 

zatvori