Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Koprivnički motoristi pomeli konkurenciju, vratili se s 13 pehara

Niki racing team sudjelovao je sa svoja četiri vozača u različitim disciplinama u utrci ubrzanja na 402 metra u Goričanu i kući u Podravinu, odnosno Koprivnicu odnio 13 pehara i priznanja.

– Dan prije utrke napisao sam objavu uz sliku razbijenog motora “Što učiniti kada imaš motor u kantama za smeće” u smislu da je najbolje od takvog nečeg napravit novu zvijer. Zima je bila duga, radna i naporna, a rezultat toga je ponovno rođen “Kawadevil” – mlađi, brži, jači. Motor je završen doslovno u petak navečer tako da se krenulo za Goričan bez ijednog probnog starta. S obzirom na to da je motor nov, trebalo ga je upoznati, vidjeti kako se ponaša, otkriti ima li kakve dječje bolesti. Bez nekih prevelikih očekivanja krenuo sam na prve treninge gdje se pokazalo da motor ide i ima potencijala. Trebalo je svega 10 ispucavanja do finalne vožnje gdje sam po prvi puta ušao u klub osam sekundi – 8.967 i 257 kilometara na sat što je moj osobni rekord i rekord staze Goričan – objasnio je Alen Majstorović.

Dodao je da su vozili dvije utrke – Kup Međimurske županije i Kup Općine Goričan.

– Vozio sam dvije klase s dva motora Kawaski ZX10R što je stvarno dosta teško jer su različiti, a treba se brzo prilagodit s jednoga na drugi. Za Kup Međimurske županije u Seriji Open osvojio sam prvo mjesto, kao i u ProOpen klasi. Dominik Nikšić vozio je dvije klase gdje je sa ZX6R u Pro600 dominirao i osvojio prvo mjesto i sa ZX10R u ProOpen treće mjesto. Goran Fajtović vozio je dvije klase gdje je sa svojim ZX6R u Serija 600 osvojio treće mjesto i kao i u Pro600 – objasnio je Majstorović.

Kada je riječ o drugoj utrci – Kup Općine Goričan, zbog kvara na motoru nije odvozio Seriju Open, ali je zato u ProOpen najjačoj klasi osvojio prvo mjesto s novim osobnim rekordom i rekordom staze 8.967 sekundi i 257 kilometara na sat i dobio priznanje “Time Winner” i proglašen najbržim vozačem sjeverne Hrvatske.

– Dominik Nikšić dominira u Pro600 s prvim mjestom, a u ProOpen-u bio je treći. Goran Fajtović u Seriji 600 osvaja treće mjesto i u Pro600 također treće mjesto. Naš kružni Vragec Boris Vadla okušao se po prvi puta u ovoj vrsti moto natjecanja gdje se odlično snašao i osvojio drugo mjesto u Serija Open-u. Bila je to i više nego odlična berba pehara za cijeli Niki racing team iz Koprivnice od ukupno 13 komada – zaključio je Majstorović.

Istaknuo je i da je u lipnju ove godine bilo proglašenje i dodjela priznanja za 2021. godinu u Zagrebu od strane Hrvatskog moto saveza za disciplinu Moto ubrzanja u kojoj je proglašen najboljim vozačem.

zatvori