Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Članovi županijske Vatrogasne zajednice održali redovitu izvještajnu skupštinu

Održana je redovita izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Iz Službe ureda župana poručili su kako je sjednica održana u Novigradu Podravskom, a odazvali su joj se brojni gosti – glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Gordan Filinić, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, ujedno i predsjednik Koordinacije Vatrogasnih zajednica sjeverozapadne Hrvatske Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger, v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Boris Fabijančić te voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, kao predstavnik Ravnateljstva civilne zaštite. Uime Županije prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, kao i zapovjednik županijske zajednice Zvonimir Habijan.

– Na samom početku, obratio se načelnik Brljek koji je okupljene upoznao s aktivnostima općine, dok je kratku prezentaciju vatrogastva s područja novigradske vatrogasne zajednice napravio predsjednik Božidar Đurinčić. Izvješće verifikacijskog povjerenstva predala je predsjednica povjerenstva Marijanka Đođ, zapovjednik Habijan podnio je Izvješće o radu zajednice za 2021. godinu, zajedno s financijskim planom, dok je Izvješće Nadzornog odbora podnio predsjednik odbora Tihomir Žufika – naglasili su u Službi ureda župana.

Okupljene je s prijedlogom izmjena Financijskog plana za 2022. godinu upoznao predsjednik Palaš koji je pak istaknuo odličnu suradnju sa Županijom te dodao kako je ovogodišnji financijski plan povećan nakon čega je isti jednoglasno usvojen. Zamjenik Ljubić pohvalio je rad vatrogasaca te istaknuo iznimnu predanost, zalaganje i angažman koji ulažu tijekom brojnih intervencija.

– Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković upoznao je okupljene s planom razvoja hrvatskog vatrogastva u nadolazećem periodu, dok je o pripremama za protupožarnu sezonu govorio njegov pomoćnik Gordan Filinić. Stjepan Skuliber u svom je govoru istaknuo zajedništvo koje imaju vatrogasne zajednice županija, a voditelj Blažotić pohvalio je suradnju vatrogasaca i predstavnika civilne zaštite. Na kraju skupštine, Dragutinu Jozeku koji je završio svoj rad kao vatrogasni sudac uručene su plakete Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije – zaključili su.

zatvori