Subota, 20. travnja 2024.

FEST JAZZA Koprivnica ponovo okuplja jazz glazbenike, u pripremi brojne radionice i koncerti

Tradicionalno osmo po redu izdanje Međunarodnog jazz festivala Fest jazza Koprivnica održavat će se od 8. do 9. srpnja u Koprivnici.

Ovogodišnje izdanje seli u Ulicu Đure Estera gdje će biti glavna pozornica, s obzirom na to da se na uobičajenoj lokaciji – Zrinskom trgu odvijaju radovi.

U sklopu organizacije Udruge glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica, a pod motom “Dijelimo radost i glazbu” – “Share happiness & music”, u bogatom programu ove godine će nastupiti devet glazbenih sastava iz četiri susjedne zemlje, a Koprivnica će tako na dva dana postati središte glazbenih zbivanja.

Kako su poručili iz Jazz kluba Koprivnica, ovogodišnju manifestaciju otvorit će The Gentleman & Big Band Bjelovar.

– Prvu večer festivala nastupa i glazbeni sastav B’s FUNstallation. U Koprivnicu po prvi puta dolazi jazz sastav iz Italije, a nastupit će jedan od najboljih i najoriginalnijih jazz saksofonista na talijanskoj jazz sceni – Gaetano Partipilo sa svojim bendom Boom Collective. Druge večeri moći ćete uživati u koncertima kvarteta dubrovačkog saksofonista Ivana Bonačića te glazbenog dua freekind – objasnili su.

U jutarnjem subotnjem programu po prvi puta nastupaju Puhački orkestar grada Koprivnice te Big Band Hrvatske liječničke komore iz Zagreba, dok će se radionice za djecu održavati u prostorijama Doma mladih Koprivnica.

– Nakon glavnog programa na velikoj pozornici u centru grada, koncerti i jam sessioni će se nastaviti u Klubu Nautilus gdje će u sklopu programa “Festivalska noć” i “Jazz Newbies” nastupiti I.L.M.Trio iz Nagykanizse i Moonlight Sessions Band iz Koprivnice, te brojni drugi glazbenici u sklopu neizostavnog jam sessiona – poručili su.

Dodajmo da će se u slučaju lošeg vremena koncerti održati u Domu mladih Koprivnica, a ulaz na sve programe je slobodan.


 

INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL ‘FEST JAZZA KOPRIVNICA’ 2022.

08.07. (petak)

12:00 GLAZBENA RADIONICA ZIKA ZIKA MUZIKA
16:00 TJELOFON RADIONICA
19:30 SVEČANO OTVORENJE FESTIVALA
20:00 THE GENTLEMAN & BIG BAND BJELOVAR
21:30 B’S’FUNSTALLATION
23:30 I.L.M.TRIO (HU) + JAM SESSION

09.07. (subota)

10:00 PUHAČKI ORKESTAR GRADA KOPRIVNICE
11:00 BIG BAND HRVATSKE LIJEČNIČKE KOMORE
19:30 IVAN BONAČIĆ KVARTET
21:00 GAETANO PARTIPILO & BOOM COLLECTIVE (IT)
22:30 FREEKIND (HR/SLO)
23:30 MOONLIGHT SESSIONS BAND + JAM SESSION

zatvori