Srijeda, 24. travnja 2024.

Đurđevačke komunalne tvrtke poslovale pozitivno, nastavljaju s velikim investicijama i planovima

Vijećnici Grada Đurđevca prošli su tjedan podržali dosadašnji rad i prezentirana izvješća o poslovanju gradskih komunalnih tvrtki za proteklu godinu.

– Pozitivnim poslovanjem i stabilnošću komunalnih tvrtki ostvaren je preduvjet novog investicijskog ciklusa na obnovi i izgradnji nove komunalne infrastrukture u gradu i prigradskim naseljima – rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

U Gradskoj upravi napominju da Komunalije nisu stale na projektima te paralelno provode čak njih 11.

– Nastavljeno je s ulaganjem u vodno-komunalnu infrastrukturu na području aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete, čija ukupna vrijednost iznosi 344 milijuna kuna što je ujedno jedan od najvećih projekata. Izrađena je i projektna dokumentacija te dobivena građevinska dozvola za izgradnju sustava odvodnje i pročišćivanja u prigradskim naseljima Sirova i Suha Katalena, Mičetinac i Sveta Ana – poručili su.

Prema završnom izvještaju i Komunalije plin su proteklu poslovnu godinu završile s ostvarenom dobiti, a radilo se na rekonstrukciji plinske mreže.

– Paralelno s time projektirali su se novi dijelovi plinske mreže po prigradskim naseljima, a radovi su prošle godine krenuli od prigradskoga naselja Suha Katalena. Plan je izgraditi plinsku mrežu i u ostalim naseljima te istom proći i kroz područje naših vinograda – objasnili su.

Gradska tvrtka Komunalne usluge prošle je godine radila na pripremi i prijavi projekata koji se odnose na gospodarenje otpadom, odnosno izgradnju objekata kompostane i sortirnice te nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i vozila za prikupljanje odvojenog otpada.

zatvori