Četvrtak, 28. ožujka 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Bratstvo angažiralo odvjetnika i uložilo žalbu, iz Saveza poručuju da je odluka konačna

Nakon što je Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije 14. srpnja donio odluku o tome koji će se klubovi natjecati u nadolazećoj sezoni Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, Nogometni klub Bratstvo angažirao je odvjetnika i dan kasnije uložio žalbu jer nije na popisu.

Naime, iz Uprave Nogometnog kluba Bratstvo, nakon njima sporne odluke, poslali su priopćenje povodom nastale situacije.

– Zaprimili smo mail od Saveza da imamo rok za dostavu popisa igrača mlađih selekcija do 13. srpnja. Međutim, kako je srpanj i trenutno su godišnji odmori, nismo uspjeli u zadanom roku prikupiti potpise, tražili smo produljenje roka do 15. srpnja do 12 sati. Slanjem tog zahtjeva nismo dobili ni službeni odgovor nego je samo odlučeno da nećemo biti sudionici Četvrte nogometne lige u narednoj sezoni. Ispunili smo uvjete do datuma koji smo tražili, 15. srpnja, ali ni na to nismo dobili službeni odgovor Saveza. Očito smo trn u oku nekima pa se ide na to da nam se uskrati igranje višeg ranga natjecanja koji smo zaslužili, a omogućuje se onima koji nisu imali ambicije napasti istoimenu ligu – objašnjavaju u priopćenju.

Nadalje, u žalbi od 15. srpnja traže da se poništi odluka i odredi donošenje nove prema kojoj će Nogometni klub Bratstvo biti u sastavu Četvrte lige u nadolazećoj sezoni.

Podsjetimo, kako stoji u objavi koju potpisuje dopredsjednik saveza Željko Stipanić, ligu će činiti 14 klubova – Tehničar, Pitomača, Slatina, Bilogora 91, Dinamo iz Predavca, Garić iz Garešnice, Ferdinandovac, Mladost iz Kloštra Podravskog, Graničar iz Legrada, Borac iz Imbriovca, Čazma, Suhopolje, Voćin i Mladost iz Molvi.

>> ODLUČENO JE Poznato koji će se klubovi natjecati u novoj sezoni Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica

Komentar smo zatražili u Nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije, no dobili smo šturi odgovor.

– Izvršni odbor je na svojoj sjednici održanoj 14. srpnja, sukladno pravilnicima, propozicijama i odlukama HNS-a donio odluku o broju klubova i klubova sudionika u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u sezoni 2022./2023. koja je konačna – naglasio je tajnik Saveza Krunoslav Moslavac.

zatvori