Četvrtak, 25. travnja 2024.

ŽIVOT MLADIH U PETERANCU Ana Marija Mihalić: Sa zadovoljstvom sam se priključila projektu OsnažiMe, svi sa sobom nosimo znanja i lijepe uspomene

U prostorijama ergele Galop u Peteranecu održano je završno druženje u sklopu projekta OsnažiMe.

Riječ je o projektu koji je proveden u suradnji Općine Peteranec i Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh, a cilj mu je bilo unapređenje kvalitete života mladih mještana općine te otvaranje novih mogućnosti i aktivnosti kojima bi se mogli priključiti.

Iz Općine poručuju da se projektu pridružilo 10 mladih s područja Peteranca koji su u šest mjeseci imali priliku dobiti osnovne informacije, steći teorijska, ali i praktična znanja o konjima, brizi o njima te naučiti osnove jahanja.

Jedna od sudionica projekta bila je i Ana Marija Mihalić kojoj je ovo bilo jedno novo iskustvo.

– Do sada nije bilo takvih aktivnosti na području općine te sam se sa zadovoljstvom i veseljem priključila. Posebno mi se sviđa omjer teorije, prakse i druženja. Na svakoj održanoj radionici naučila sam nešto novo, a same radionice bile su vrlo kvalitetno pripremljene. Evo sada, po završetku, mislim da svi sa sobom nosimo kvalitetna znanja i lijepe uspomene – rekla je Mihalić.

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić kazao je da mu je važno sudjelovanje u projektima koji unaprjeđuju kvalitetu života stanovnika.

– Upravo iz tog razloga priključili smo se kao partner udruzi Osmijeh. Drago nam je da su projekt prepoznali i mladi, oni za koje je ovo i bilo namijenjeno, te su se uključili kako bi se družili, ali i naučili više o ovim plemenitim životinjama. Želim posebno zahvaliti i svim volonterkama i volonterima Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh koji su najzaslužniji za ideju, ali i provedbu ovog projekta – istaknuo je načelnik.

Spomenimo da su svi sudionici projekta dobili prigodna priznanja te male znakove pažnje kao uspomenu na sudjelovanje u projektu OsnažiMe koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a u pripremi natječajne dokumentacije svoju pomoć pružila je PORA.

zatvori