Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Učenici četvrtog razreda Područne škole Starigrad najbolji na Malom zelenom natječaju

Krajem ožujka raspisan je natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom Mali zeleni natječaj.

Zadatak je bio snimiti video te opisati i vizualno prikazati Eko superjunakinju ili superjunaka koji će spasiti Zemlju. Bilo je potrebno prikazati i osmisliti njegovo ime, osobine, moći, cilj, misiju i glavnog neprijatelja.

Učenici 4. razreda Područne škole Starigrad pod vodstvom učiteljice Maje Soline marljivo su se bacili na posao te snimili video pod nazivom Ekoprskalić.

– Njihov glavni junak Ekoprskalić imao je strašnog neprijatelja Smećka, no uspješno se borio protiv njega svojim magičnim pripravkom od koprive – istaknula je Maja Solina.

Dodala je da je na natječaj pristiglo ukupno 200 prijava učenika osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske, a sredinom lipnja stručni žiri je odabrao najbolje radove.

– Video učenika četvrtog razreda Područne škole Starigrad odabran je kao najbolji u kategoriji za učenike od prvog do četvrtog razreda. Ocijenjen je kao najkreativniji video koji zadovoljava sve kriterije natječaja. Za svoju kreativnu ideju učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom na Plitvička jezera – zaključila je.

zatvori