Petak, 19. travnja 2024.

UPRAVO OBJAVLJENO Podravka Vegeta ima novog trenera

Poznato igračko i trenersko ime hrvatskog rukometa Željko Babić novi je trener Podravka Vegete.

Priopćili su to upravo iz koprivničkog kluba i dodali kako je Babić ugovor s klubom potpisao na dvije godine.

– Prije svega sam ponosan i radostan što sam postao trener Podravka Vegete. Pred nama je nova sezona, novi izazovi i vrijeme u kojem ćemo zajedničkim radom i suradnjom nastojati biti bolji i uspješniji, a vjerujem da to uz puno truda možemo ostvariti. Zahvaljujem svima na povjerenju – kratko je komentirao za klupske stranice.

U klubu su još podsjetili kako je Babić svoju igračku karijeru s 10 godina započeo u Rukometnom klubu PIK Opuzen. Od 1990. do 2004. godine nastavio je svoj rukometni put u nekoliko poznatih domaćih muških rukometnih klubova, a dio igračke karijere proveo je i u Pratu s kojim je dva puta osvojio talijansko prvenstvo te u Modeni s kojim je osvojio tri naslova u talijanskom Kupu.

– Najvažnija igračka ostvarenja su ona s Zagrebom s kojim je dva puta podigao pehar Lige prvaka 1992. i 1993. godine te jedan u Europskom rukometnom superkupu 1993. godine. Osvojio je i Jugoslavensko prvenstvo i Kup 1991. godine, a tu su i tri naslova u hrvatskom prvenstvu te tri u Kupu. Kao igrač je 1995. godine primio i najveće priznanje Ministarstva obrazovanja i športa, nagradu “Franjo Bučar” – objasnili su u klubu.

Kada je riječ o trenerskim pozicijama, od 2009. do 2013. godine bio je pomoćni trener Zagreba te Hrvatske muške rukometne reprezentacije, a 2011. godine je vodio mušku kadetsku reprezentaciju koja je osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Turskoj.

– Kao pomoćni trener Hrvatske muške rukometne reprezentacije u samo godinu dana je osvojio tri brončane medalje na tri najveća svjetska rukometna natjecanja i to na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine, na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine te na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine. Uz to je kao glavni trener od 2009. do 2013. godine vodio Krško iz Slovenije i Metković koji je te sezone osvojio treće mjesto u prvenstvu te plasman u europski Challenge Kup. Od 2013. do 2015. godine vodio je bjeloruski Meshkov, a 2015. godine postao je izbornik Hrvatske muške rukometne reprezentacije koju vodi sve do veljače 2017. godine i s kojom osvaja brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine – naglasili su i dodali kako je u dva navrata za posebne zasluge u sportu primio i “Hrvatski pleter”.

Posljednje tri sezone Babić je vodio makedonski Pelister iz Bitole s kojim je igrao europsku ligu te osvojio makedonski Superkup, a u aktualnoj sezoni je s makedonskim klubom došao i do osmine finala europske lige, zaključili su u klubu.

zatvori