Srijeda, 27. ožujka 2024.

Testiranje na koronavirus od ponedjeljka na novoj lokaciji

Izuzimanje uzoraka sa sumnjom na koronavirus PCR testiranjem od ponedjeljka će se odvijati u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u prizemlju sa sjeverne strane zgrade, a uzorci će se uzimati od ponedjeljka do subote od sedam do osam sati.

Priopćili su to iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon održane koordinacije na kojoj se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji na našem području.

– Važno je naglasiti da osobe koje se testiraju moraju sa sobom ponijeti potvrdu da im je od strane obiteljskog liječnika izdana uputnica ili, ukoliko to nije moguće, liječnik ih mora naručiti na testiranje i dati djelatnicima zavoda njihove podatke. Broj na koji obiteljski liječnici mogu zakazati naručivanje je 048-655/120 ili na mail [email protected]. Testiranje će, kao i dosad, biti organizirano na najvećoj mogućoj razini kako bi se bilo na usluzi građanima – naglasili su.

Spomenimo i da je načelnik županijskog stožera Ratimir Ljubić kazao kako je broj novooboljelih i dalje u opadanju te je na tjednoj razini zabilježeno 10-ak novooboljelih osoba. Predstavio je pritom i novog člana stožera, načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Dragutina Vurneka.

Uz to, građani se i dalje mogu prijaviti za cijepljenje koje će se u lipnju odvijati u prostorima zavoda za javno zdravstvo u sva tri županijska grada.


RASPORED CIJEPLJENJA U LIPNJU:

Koprivnica
1. lipnja, 13 – 14 sati
15. lipnja, 11 – 12 sati

Križevci
28. lipnja, 12 – 13 sati

Đurđevac
9. lipnja, 11 – 12 sati

Izvor: kckzz.hr
zatvori