Srijeda, 27. ožujka 2024.

Mirko Antoljak i Vanja Rupčić nastupili na ultramaratonskoj utrci u Našicama, zajedno otrčali više od 240 kilometara

Mirko Antoljak i Vanja Rupčić, članovi Atletskog kluba Koprivnica, ostvarili su odlične rezultate na ultramaratonskoj utrci “Lapovac Backyard Ultra” održanoj u Našicama.

Kako su poručili iz kluba, trčalo se oko jezera Lapovac na stazi dužine 6,7 kilometara, no objasnili su kako je riječ o posebnom tipu utrke gdje svi trkači kreću sa starta i trče prvi krug spomenute dužine te ga moraju završiti za manje od jednog sata.

– Nakon završetka kruga mogu se odmoriti i pojaviti ponovno na startu idućeg kruga točno za sljedeći puni sat kada počinje trčanje drugog i svakog idućeg kruga. Utrka je eliminacijskog tipa, trči se sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi, odnosno pobjednik je jedan i to onaj koji pretrči “samo još jedan krug” nakon što su svi odustali – objasnili su.

Mirko Antoljak i Vanja Rupčić na ovoj izuzetno zahtjevnoj utrci pokazali su svoju izdržljivost – Antoljak je uspio istrčati 24 kruga što je gotovo 161 kilometar, dok je Rupčić istrčala 12 krugova, odnosno nešto više od 80 kilometara.

zatvori