Petak, 26. travnja 2024.

Koren o odgodi radova na brzoj cesti: To je sada već jedna trakavica, izvođač ne želi početi bez garancije da će biti zaštićen

Brza cesta od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog još je uvijek na čekanju.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije koprivničko-križevački župan Darko Koren i dodao kako će pitanje početka radova pokušati aktualizirati idući tjedan na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija.

– Svaki dan o tome pričamo, to je sada već jedna trakavica, a odgovor je uvijek sličan – razlog odgode je povećanje cijena roba i usluga na tržištu u sektoru građevine, odnosno neprihvaćanje izvođača radova koji je izabran da počne s radovima. Sve velike hrvatske investicije su u problemu, no za one koje su u tijeku se pronalaze rješenja. Izvođač ovu ne želi početi dok ne dobije garanciju da će aneksima ugovora ili drugim reguliranjem troškova biti zaštićen. Mogu samo pitati, biti dosadan i uporan što i jesam, no to ne rezultira time da se počne raditi – naglasio je Koren i podsjetio kako je Koprivničko-križevačka županija provela sve vlastite važne projekte bez “trauma”.

Ipak, kazao je kako je optimist, vjeruje da će se početi s izgradnjom.

– Sredstva su osigurana, sigurno će se početi raditi, no ne mogu reći kada. Ista je stvar i s Piškornicom, natječaj nam je dao bolan odgovor na naša pitanja, poništen je i raspisan je novi. Otvaranje novog natječaja za RCGO Piškornica trebalo bi biti 1. kolovoza – zaključio je Koren.

zatvori