Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: ZADNJI DAN PICOKIJADE Mali i veliki uživali u povorci aranžiranih kola, Maloj Picokijadi, stand up nastupu i koncertu Opće opasnosti

Zadnji dan ovogodišnje Picokijade bio je krcat raznovrsnim aktivnostima.

Na Trgu sv. Jurja održana je tako povorka aranžiranih kola i defile oldtimer traktora “Podravina od leta do leta”. Kako su poručili iz Gradske uprave, povorka je sastavni dio Picokijade od samog početka, a samim time čuva izvornost i tradiciju đurđevačke Podravine. Ova manifestacija je jedinstvena pokretna izložba starih običaja i obrta te ruha i folklornog nasljeđa Podravaca, kakve nema drugdje u Hrvatskoj.

Održana je i Mala Picokijada, nastavili su.

– Službeno zatvaranje Picokijade počelo je povorkom sudionika Male Picokijade od Posjetiteljskog centra do utvrde Stari grad. Program Male Picokijade vodila je naša poznata voditeljica Anđela Lenhard Antolin, a u programu su nastupile mažoretkinje Grada Đurđevca, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović i Plesni klub Đurđevac. Polaznici dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i ove su godine pred oduševljenom publikom ispred utvrde Stari grad uprizorili Legendu pod nazivom “Zakaj nam vele Picoki” – naglasili su.

U sklopu programa zadnjeg dana brojni su posjetitelji ispred utvrde Stari grad mogli uživati i u stand up nastupu Gorana Vinčića, dok je u večernjim satima održan koncert Opće opasnosti.

Tek djelić cjelodnevnih aktivnosti donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

 

Podravina od leta do leta…..dođite na povorku……

Objavljuje Podravski radio u Nedjelja, 26. lipnja 2022. 

 

Nedjelja je… Zadnji dan ovogodišnje 54. Picokijade…

☢️ OPĆA OPASNOST trese Đurđevac…

Opća Opasnost ☢️

Objavljuje Podravski radio u Nedjelja, 26. lipnja 2022. 

zatvori