Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Traje veliko karting natjecanje, mali i veliki sportaši jure uzavrelom stazom

Na stazi novoosnovanog Karting kluba BOX707 tik do Šoderice danas se vozi 1. Nagrada Općine Drnje.

Riječ je o karting natjecanju u kojem sudjeluju profesionalni vozači i prate ih licencirani suci. Utrka se vozi u sklopu Regije Sjever te se boduje za Otvoreno prvenstvo Zagreba, a upisana je i u kalendar natjecanja Zagrebačkog automobilističkog saveza za 2022. godinu.

Kako nam je to rekao predsjednik kluba Ivan Baran, ovo je prva službena utrka u organizaciji kluba osnovanog prije mjesec dana.

– Sudjeluje 27 natjecatelja iz pet klubova Regije Sjever; iz Koprivnice su to Karting klub Koprivnica, Auto i karting klub Podravina Koprivnica te domaćin Karting klub BOX707, a stigli su nam i članovi Auto kluba Delta iz Zagreba i Auto-moto karting kluba Cobra iz Virovitice – objasnio je i dodao kako će sljedeća misija kluba biti osnivanje škole kartinga, odnosno razvijanje karting sporta upravo uz pomoć djece.

Spomenimo i da se natjecatelji utrkuju u pet klasa.

– Baby klasu čine djeca od četiri do sedam godina, klasa mini su djeca od sedam do 12 godina, u juniore spadaju natjecatelji od 12 do 16 godina, u seniore od 16 godina nadalje, a tu je i klasa senior 125 s mjenjačem, također od 16 godina nadalje – naglasio je Baran.

Kada je riječ o pripremama za utrku, one su tijekom zadnja dva tjedna bile dosta intenzivne, dodao je.

– No, uspjeli smo sve organizirati i delegirati poslove. Kako stvari zasad stoje, jako smo dobro to pohvatali za prvi put, nadam se još boljoj organizaciji u budućnosti – zaključio je Baran, a mi vam tek djelić sportske atmosfere sa staze donosimo u fotogaleriji u nastavku.

 

Počelo karting natjecanje na stazi kod Šoderice 🥇🥈🥉

Objavljuje Drava.info u Subota, 18. lipnja 2022. 

zatvori