Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: SLAVENOVE PRIPREME Zekić: Sa zimskog kalendara nedostaje 15 igrača, još će ih otići, ali to je zakon sporta i život

Nogometaši Slaven Belupa jučer su na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš počeli s pripremama za novu sezonu.

Treneru Zoranu Zekiću na prozivci su se odazvala 23 igrača, Jakov Bašić i Mihail Caimacov priključit će se naknadno, a konačan popis igrača koji će konkurirati za nastavak prvenstva definirat će se kroz pripreme.

– Svi u klubu, na čelu sa mnom, napravit ćemo da budemo što bolji i nadam se još dinamičniji i kvalitetniji nego prošle godine. Ima zaista puno posla, dosta je igrača na spisku i to će se morati reducirati. Zbog svih tih navedenih razloga mi smo i počeli sedam dana ranije od ostalih momčadi. Posla ima, treba raditi, ali radujemo se tome – rekao je Zekić.

Klub su napustili Goran Paracki, Bruno Goda, Lovro Zvonarek, Bruno Bogojević, a tijekom ovog prijelaznog roka odlaze i Ikouwem Utin, Ivan Čović, Gonzalo Gamarra i Hansel Zapata koji više neće braniti boje Slaven Belupa.

>> Slaven Belupo ostaje bez iskusnog igrača, Zekić: Rastajemo se s našim kapetanom i nositeljem kvalitete

Na pitanje novinara da usporedi situaciju kada je došao u klub i danas, trener Zekić kazao je da je puno promjena.

>> Bogojević nakon devet godina napušta Slaven Belupo, od kluba se opraštaju Zvonarek i Goda

– Slikaš se za kalendar na zimu, a do ljeta niti je trener isti, niti su igrači isti, evo trener je ostao još uvijek isti, a igrača nedostaje 15 od zime, i još će ih vjerojatno otići, ali to je jednostavno zakon sporta i život. Što se tiče Kvržića i Krstanovića, nadam se da je Krstanović bliže ostanku. Takve ljude i igrače trebamo, samo postoji jedan disbalans njihovih očekivanja i našeg financijskog stanja. Što se mene tiče to je gotova stvar, sad se oni trebaju dogovoriti s klubom što se tiče financija, imaju još koji dan da se odluče pa ćemo vidjeti kakvo je stanje – istaknuo je i napomenuo da šteka lijeva strana.

Na pitanje novinara stiže li u Koprivnicu Marko Martinaga, Zekić je odgovorio da on jest jedno od rješenja, ali ništa nije definirano do kraja.

Dodao je da je momčad pomlađena.

– Neću reći da smo oslabili, ali čeka nas nanovo jedan put, idemo ispočetka i to je neminovno. Kod nas je situacija malo izraženija, nismo nikome prvi izbor, imamo razgovore s dosta igrača i klubova u vezi nekakvih posudbi, ali ne posudbi na način da ovdje netko bude igrao godinu dana i da mi kao klub nemamo nikakvu financijsku korist. Imam volje i samopouzdanja i vjerujem da ćemo na kraju doći do konačnog cilja, ali neće biti lagano – objasnio je trener.

Istaknuo je da imaju upite za četiri igrača, jedan od njih je i Vinko Soldo.

– Nismo dobili ništa konkretno, ali moja želja je da igrače koje prodajemo da prodajemo za ozbiljne novce, moramo se početi cijeniti jer tek tada će drugi cijeniti nas. Nasušna je potreba da nekoga moramo prodat, meni to ne ide u korist – naglasio je Zekić.

Kazao je da u novoj sezoni imaju za cilj napraviti dobru ekipu, poletniju i kvalitetniju.

– Liga će biti još jača liga nego lani, nažalost mislim da će biti još veća razlika između prva četiri kluba i nas jer jednostavno financije diktiraju kvalitetu momčadi. Ne bih ja gledao na druge momčadi. Bitno mi je da imamo balans između malo iskusnijih igrača jer imamo dosta mladosti. Izazovi su ispred nas, ali treba se radovati izazovima i raditi – zaključio je Zekić.

Podsjetimo, Slavenaši će prvi dio priprema odraditi u Koprivnici, a 12. lipnja sele u Veliku gdje će trenirati idućih dva tjedna, do 25. lipnja kada je predviđen povratak u Koprivnicu. U drugom dijelu priprema odigrat će četiri prijateljske utakmice. S Moslavinom će se igrati 15. lipnja u Kutini, s Osijekom u Osijeku 18. lipnja, sa Slobodom iz Tuzle 22. lipnja u Velikoj te s Pécsiom tri dana kasnije, također u Velikoj. Po povratku u Koprivnicu odigrat će još jednu utakmicu pa će tako na Apašu odmjeriti snage sa Zalaegerszegom 2. srpnja.

zatvori