Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Kuhanje, degustiranje, glazba, pjesma i ples obilježili veseli petak na Picokijadi

Brojnim programima, sadržajima i nastupima jučer je nastavljena ovogodišnja Picokijada, jedna od najstarijih i najvećih kulturno-zabavnih manifestacija kontinentalne Hrvatske koja se održava u Đurđevcu.

Posjetitelji su i ove godine mogli popratiti tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke koje je održano u gradskom parku, a u kojem je sudjelovalo desetak natjecateljskih ekipa. Gosti su mogli degustirati pripremljena jela, a kako bi uz to mogli uživati i u glazbi pobrinuli su se članovi Tamburašog sastava Svirci moji. Kuhanje su nadgledali Krešimir Blažek i Vid Balog koji su ujedno i vodili program ove manifestacije.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri, a majstore kuhanja osim publike bodrio je i gradonačelnik Hrvoje Janči. Kako objašnjavaju iz Grada uprave, cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

U sklopu programa Picokijade ispred utvrde Stari grad održana je i izložba vina vrhunskih vinara Podravine pod nazivom Zlatna vina Podravine. Tražila se čaša više za iskušati sva ukusna vina s obzirom na to da su sva vina vrhunske kvalitete te s ponosom nose osvojena zlatna odličja. Izložbu je organizirala Udruga vinogradara i voćara Đurđevac zajedno s Klasterom vinara Podravine i Prigorja te Turističkom zajednicom grada Đurđevca, a program je vodio poznati televizijski voditelj Branko Uvodić.

Osim što se u poslijepodnevnim satima kuhalo, sviralo i pilo, na red je stigao i prvi veliki nastup, a čast da otvori večer koncerata pripala je Zvonku Bogdanu. S pozornice ispred utvrde Stari grad nizale su se njegove starogradske pjesme, a publika je s njime u glas pjevala neke od njegovih poznatih i bezvremenskih hitova. Nakon koncerta Zvonka Bogdana nastupili su Ogenj i Cinkuši.

Bogat program Picokijade nastavlja se i danas, a detalje pronađite ovdje.

 

[PICOKIJADA]

Manifestacija u Đurđevcu “Picoki po piščoke” 🐥

Objavljuje Drava.info u Petak, 24. lipnja 2022.

 

[PICOKIJADA]
Đurđevečki sajam rukotvorina u Starogradskoj ulici🤩

Objavljuje Drava.info u Petak, 24. lipnja 2022.

zatvori