Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U Galeriji naivne umjetnosti otvorena izložba Ivana Lackovića Croate

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama jučer je otvorena samostalna izložba Ivana Lackovića Croate ‘Od šume do oblaka: šetnja putevima djetinjstva i sazrijevanja’.

Riječ je o izložbi koja donosi presjek stvaralaštva iz Zbirke naivne umjetnosti Muzeja grada Koprivnice, Muzeja Croata insulanus Grada Preloga te privatnih, obiteljskih i korporativnih kolekcija kroz crteže, slike na staklu, grafike, bibliofilska izdanja u suradnji sa Zbirkom Biškupić, oslikane plakate i vaze.

Uvodnim riječima posjetitelje su u izložbu uveli ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i autorica izložbe, viša kustosica Helena Kušenić. Uime Grada Koprivnice, jednog od pokrovitelja izložbe, otvorenju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je izrazila veliko zadovoljstvo što će posjetitelji imati priliku upoznati jednog od najvećih umjetnika naivne umjetnosti. Svojim dolaskom izložbu je podržao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Izložba ostaje otvorena do 10. srpnja.

zatvori