Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Počela još jedna Šatorijada, 30-ak sugrađana noć će provesti pod zvjezdanim nebom

Na koprivničkoj Bašći u tijeku je još jedna Šatorijada.

Podsjetimo, riječ je o aktivnosti koju organiziraju i provode članovi Odreda izviđača Kamengrad, a čiji je cilj potaknuti Koprivničanke i Koprivničance da se odvaže i jednu noć provedu u šatoru, objasnio nam je to predsjednik odreda Renato Sremec.

– Ponudili smo našim sugrađankama, sugrađanima i njihovoj djeci da vide kako je to spavati u šatoru i malo se družiti uz logorsku vatru. Odaziv je dobar, imamo 30-ak prijavljenih – objasnio je.

Usporedivši prošlogodišnju Šatorijadu koju smo također posjetili s ovogodišnjom, stanje je danas opuštenije zbog toga što više nismo u lockdownu, nastavio je Sremec.

>> FOTO: ODRŽANA ŠATORIJADA Obitelj Mjeda: Komfor doma zamijenili smo prirodom, djeca su uživala

– Ljudi su malo opušteniji, falilo im je druženja i izlazaka u ove protekle dvije godine. Vidjet ćemo kako će nam biti, iako ni prošle godine nije bilo loše, bili smo na miru i družili se. Nadamo se da i će ove godine biti tako, imamo lijep dio grada koji je još uvijek netaknut, baš je super – istaknuo je.

Spomenuo je i kako je Šatorijada ujedno prilika da članovi odreda pregledaju i “proluftaju” opremu za nadolazeće višednevne aktivnosti koje je ovim putem i otkrio.

– U srpnju nam dolazi grupa iz Belgije pa ćemo s njima provoditi razne aktivnosti tijekom tjedan dana. Pokazat ćemo im naš kraj, Koprivnicu, Hlebine, Šodericu i slično. Nakon toga, idemo na smotru Saveza izviđača Hrvatske koja se ove godine održava u Lovincu i tamo ćemo provesti 15-ak dana. Dolaze i stranci, trebalo bi nas biti oko 2.000 – zaključio je Sremec.

Tek djelić večernje atmosfere sa Šatorijade donosimo vam u fotogaleriji u nastavku, a vi još stignete skoknuti do Bašće – uskoro će početi večernji program uz logorsku vatru, dok će se zanimljive radionice i igre održavati i sutra ujutro.

zatvori