Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Održan šesti po redu turnir ulica ‘Rasinja 2022.’

U Rasinji je jučer održan šesti ulični turnir u nizu, ovaj put na novom nogometnom igralištu pokraj škole.

Na turniru je nastupilo šest ekipa, odnosno ulica – Trg sv. Križa, Mala Rasinja, Jurja Husa, Rasinjanina, Maltarićeva, Andrije Palmovića i Baruna Inkeya, dok su prošlogodišnji pobjednici turnira, ekipa Trga sv. Križa, branili naslov prvaka.

Nakon skupina odigrana je knockout faza. U četvrtfinalu je tako Mala Rasinja rezultatom 5:0 pobijedila Maltarićevu, a Andrije Palmovića je od Baruna Inkeya bila bolja s 3:2. U polufinalnim susretima ekipa Jurja Husa rezultatom 8:1 nadigrala je ekipu Andrije Palmovića, a Mala Rasinja pobijedila je Trg sv. Križa s 1:0.

Kada je riječ o susretu za treće mjesto, Trg sv. Križa bio je bolji od ekipe Andrije Palmovića 3:2, a u finalu su zaigrali ekipa Jurja Husa i Mala Rasinja. Susret je završio 0:0, a nakon toga se išlo u izvođenje penala gdje je pobjedu od 3:2 odnijela ekipa Jurja Husa.

– I tako je ekipa iz ulice Jurja Husa Rasinjanina i Gornjeg kraja uzela svoj četvrti naslov pobjednika uličnog turnira, a Mala je Rasinja s Vinogradskom ulicom po peti puta zaredom poražena u finalu i uzela drugo mjesto. Prošlogodišnji pobjednik, Trg sv. Križa, zauzeo je tako treće mjesto. Bio je ovo stvarno praznik nogometa u Rasinji, a skupilo se i mnoštvo gledatelja i navijača koji su bodrili svoje ulice. Veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji turnira, ekipama i igračima te svima koji su doprinijeli samome turnira koji polako postaje tradicija u našem selu – zaključili su u Općini Rasinja.

zatvori