Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Članovi koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća sudjelovali na susretu u Lovranu, odlično su predstavili naš grad

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice bili su ovog vikenda u Lovranu gdje se održao Susret Dječjih vijeća i Nacionalnog foruma Eurochilda Hrvatske “Djeca oko nas”.

Kako je izvijestila voditeljica koprivničkog gradskog vijeća Vesna Mlinarić, tema susreta bila je “Multikulturalnost i nacionalni/lokalni identiteti djece nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj”. Naglasila je i kako su uz nju sudjelovali dječji gradonačelnik Gregor Gašparić i njegov zamjenik i član NEF-a Marin Sabol.

– Otvorenje susreta je bilo u Kinu Lovran nakon čega je bila održana kreativna radionica. Na radionici su sudionici na kreativan i likovni način prikazali odabranu posebnost svoga mjesta. Marin i Gregor izvrsno su prezentirali svoj rad i aktivnosti koje su provedene – naglasila je Mlinarić.

Kroz trodnevni program održane su i druge razne kreativne radionice, predstavljen projekt na temu multikulturalnosti te održana interaktivna šetnja “Potraga za blagom” kojom su učenici bolje upoznali Lovran.

– Posebno je bilo zanimljivo na Sajmu različitost koji je održan na Trgu svetog Jurja, a bio je namijenjen široj javnosti. Marin i Gregor zajedno su napravili svoj štand na kojem su bili izloženi razni predmeti koji su posebnost našeg grada Koprivnice. Široj javnosti na poseban i zanimljiv predstavili su naš grad, običaje i znamenitosti. Bili su izvrsni govornici i svojim nastupom oduševili širu javnost – objasnila je Mlinarić koji je također sudjelovala u predstavljanju.

Spomenimo da je uz prigodan program govor načelnika Lovrana otvorena izložba fotografija “Djeca OKO nas” u lovranskoj kuli, a održana je i radionica o dječjim pravima na kojoj su djeca odgovarala na pitanja o dječjim pravima. Marin i Gregor istaknuli su se svojim odgovorima za koje su dobili veliki pljesak, kazala je Mlinarić.

– Ovaj susret je bio vrlo edukativan i zanimljiv. Djeca su mnogo naučila, upoznala osobitosti drugih krajeva Hrvatske i stekla nova iskustva koja su vrlo važna za njihov daljnji rad. Koprivnica može biti ponosna na svoju djecu jer su ju predstavili na izvrstan način – zaključila je.

zatvori