Četvrtak, 18. travnja 2024.

Belčić nakon povijesnog uspjeha Starigrada: Mladići koji su godinama trenirali znaju što znači boriti se, došao je trenutak da ih se za to i nagradi

Nogometaši Starigrada u nedjelju su osvojili naslov prvaka Druge županijske nogometne lige.

U odlučujućoj utakmici protiv Podravca u Torčecu su slavili 3:0 pogocima Sertića, Pavešića i Kapuste te tako postigli povijesni klupski uspjeh. Kako nam je to rekao i sam predsjednik kluba Krešimir Belčić, Starigrad se u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi kontinuirano natjecao 16 godina, a naslov prvaka ove lige sada je osvojio po prvi put.

– Puno je emocija i veselja, a potpora lokalne zajednice je izašla na vidjelo. Mladići koji su godinama trenirali u Starigradu imali su prilike vidjeti što znači boriti se i odricati, a sada je došao trenutak da ih se za to u potpunosti i nagradi. Utakmica je bila teška bez obzira na stanje na tablici, grč se u mladosti tih dječaka osjetio u igri, no vjerovali smo da će unutar 90 minuta sve sjesti tamo gdje smo bili cijelo proljeće, i to je to – naglasio je Belčić.

>> FOTO/VIDEO [2. ŽNL] Nogometno ludilo u Torčecu, nogometaši Starigrada slave naslov prvaka

Naravno, bilo je i onih koji nisu vjerovali u uspjeh Starigrada, no Belčić je kratko poručio da “nevjernih Toma” uvijek ima i uvijek će ih biti.

– Rivaliteti koji su nastali tijekom proljetnog dijela sezone probudili su emociju, snagu i želju u igračima da daju više. Mi smo vjerovali u naslov, pogotovo nakon što smo na domaćem terenu u 14. kolu pobijedili odličnu momčad Prugovca, no nakon toga smo pali u jednu mini krizu od tri uzastopna poraza i tu su se javile sumnje, tada smo doživjeli i promjenu trenera. Sjeli smo nakon toga s dečkima i rekli da idemo pokušati uhvatiti drugo mjesto koje nam tada nije toliko bježalo. Sve ostalo što se desilo je povijest. Preuzimanjem momčadi od strane trenera Dražena Dlake ostvarili smo sve pobjede i neriješen rezultat protiv izravnog konkurenta na njegovom terenu, to je jedino prosipanje bodova u zadnjih osam kola – objasnio je.

Osim Dlake koji je jedini Bregovec koji je ove godine osvojio naslov, našalio se Belčić, momčad su u ovoj sezoni trenirali i Damir Bebek i Marijo Dodik.

– Damir Bebek koji je dvije i pol sezone vodio klub pripremao ga je za napad na vrh lige, u tom je procesu došlo do zasićenja i odrađene su dosta lošije ljetne pripreme, najviše zbog škole, posla i drugih obaveza. Tu smo se pogledali u oči i rastali. Marijo Dodik, legenda zelenih travnjaka i HNL-a, objeručke je potom prihvatio posao i cijelo vrijeme vjerovao da Starigrad može biti prvi. Nastavio je ono što je Bebek gradio i dao dodatnu energiju, a spletom okolnosti je Koprivnica zapala u poteškoće, tada smo odlučili da je najbolje da Dodik preuzme drugi nogometni klub. Dražen Dlaka se pak fenomenalno snašao; ne mogu vam opisati način na koji taj čovjek radi s mladim igračima, pronašao je sebe i dečki mu bezuvjetno vjeruju. Pronašao je energiju za koju smo vjerovali da dečki imaju i završio na tronu – poručio je.

Belčić je u više navrata spomenuo i kako u Starigradu igraju domaći dečki koji su proizašli iz škole nogometa, a potvrdio je i kako je takav spoj mladosti i iskustva osigurao odličan rezultat.

– Ako hoćete biti prvi u seniorima, ne možete biti prosječni u mlađim uzrastima. Baza koju čini 2001. godište je svojevremeno bila pionirski prvak županije, bez kvalitete i odricanja u mlađim uzrastima ne možete napredovati. Nama 17-godišnjaci igraju za seniore i to je normalno, ali utakmicu poput one u Torčecu ne možete dobiti bez iskustva. Mladost je ovih sedam kola donijela povratak u srž prvenstva, no bez iskustva se nije moglo finiširati. Zanimljivo je da je 25 naših igrača s područja Starigrada, i iskustvo koje smo doveli u smislu Krune Jambrušića je isto iz Starigrada – objasnio je.

Kada je pak riječ o budućim planovima, oni već postoje.

– Plan je da se u prvoj godini prilagodimo višem rangu natjecanja jer je to puno kvalitetnije natjecanje od Druge županijske nogometne lige, puno je konkurentnijih ekipa i sigurno će našoj mladosti trebati vremena da to prihvati. U vidu su pojačanja da se taj “šok” što bolje anulira, a cilj kluba je biti stabilan prvoligaš. Mislim da će sezona biti prekrasna, svi su klubovi blizu i imat ćemo derbi svako kolo – zaključio je Belčić.

zatvori