Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: VELIKA POBJEDA Podravka Vegeta nadigrala Lokomotivu i izborila finale Kupa

Podravka Vegeta je u finalu Hrvatskog ženskog rukometnog kupa.

U napetoj i borbenoj polufinalnoj utakmici protiv zagrebačke Lokomotive Podravka je pobijedila 27:24 te tako izborila finale koje će u subotu od 18 sati igrati protiv Bjelovara.

– Danas su naše djevojke pokazale maksimalnu dominaciju. Bila je ovo utakmica prepuna borbe i emocija. Ponosni do neba – kratko su nakon pobjede poručili iz koprivničkog kluba.

Trener Goran Mrđen nakon utakmice je čestitao cijeloj ekipi na pobjedi i dodao da su igračice bile jedinstvene, proživljavale su svaki dobiveni, zabijeni gol, ali i svaku grešku i svaki dobar potez zajedno.

– To je za nas nakon onoga u Zagrebu zaista velika pobjeda. Imali smo puno problema, odlaske, dolaske, ozljede i imali su to i drugi, ali mi smo iz toga izvukli najviše što smo mogli. Drago mi je da smo dobili tu utakmicu. Uvijek su te utakmice nabijene emocijama. Možda i nije najljepši rukomet, ali puno emocija, duela i strasti što i krasi taj derbi – rekao je Mrđen.

Slijedi finale koje je na rasporedu u subotu. Bjelovar je treća ekipa lige odmah iza Podravke i sigurno je da će ući u utakmicu ozbiljno što i trener Goran Mrđen očekuje od svojih igračica.

– Svi nam čestitaju kao da smo osvojili Kup, ali tu nisu u pravu. Ja sam s Podravkom na šestom Final Fouru od toga smo samo jedno finale igrali s Lokomotivom. Znam i stojim iza toga. Mi smo danas potrošili puno emocija, fizike i potrošili smo se bitno više u ovoj utakmici nego što se potrošio Bjelovar. Svaki put kada bi u polufinalu nominalno bio teži protivnik, finale je uvijek bilo teško. Dobili smo, ali bilo je teško. Pobijedili smo tako jednom Lokomotivu u polufinalu, a u finalu smo do zadnjih deset minuta sa Zametom igrali egal. Bila je i situacija kada smo Zamet dobili u polufinalu, kada su bili stvarno dobra ekipa, a u finalu smo s Trešnjevkom imali 11:11 na poluvremenu. Dan danas se toga sjećam. Sigurno je da nas finale tek čeka. To je Kup koji zbog toga svega ima svoje draži. Bjelovar je ekipa s kvalitetom, reprezentativkama, prava seniorska ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama s bar dvije kvalitetne igračice. Moramo zaboraviti da će to biti lagano iako bi volio. Mi moramo biti na nivou od danas, odmoriti se i pripremiti se što bolje da uzmemo taj trofej – zaključio je Mrđen.

Lea Franušić na utakmici je zabila sedam pogodaka uz veliki doprinos u obrani koju je odigrala s puno žara i emocija.

– Čestitam curama od prve do zadnje i onima koje su bile na klupi i onima na tribinama, ali i onima koje su igrale. Borile smo se kao jedno, bacale smo se na glavu, čupale. Bile smo jedna velika ekipa i mislim da je to presudilo. Iako je po našem osjećaju jedan veliki teret pao s naših leđa, moramo se odmoriti, skupiti glave i ozbiljno shvatiti Bjelovar jer su dobra ekipa i sigurno će igrati motivirano kako to i priliči jednom finalu Kupa. Trebamo biti čvrste u obrani te brzom tranzicijom doći do lakih pogodaka i podići pehar – kazala je.

 

FINALEEEEEEEE!❤❤❤❤
Naše cure su pobijedile Lokomotivu 27:24 u polufinalnom susretu u Žatici. Danas su naše djevojke pokazale maksimalnu dominaciju.Bila je ovo utakmica prepuna borbe i emocija. Ponosni do neba. Sutra nas čeka odmor, a u subotu je na rasporedu finale Kupa s Bjelovarom koji je danas bio bolji od Zrinskog. Naš ponos ste i sreća sva! Bravoo cure, bravo stožer, čestitke!

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Četvrtak, 12. svibnja 2022.

 

 

zatvori