Subota, 21. svibnja 2022.

U redove Podravka Vegete vraća se poznata srednja vanjska igračica

U novoj sezoni će se redovima Podravka Vegete priključiti srednja vanjska igračica Ivona Mrđen.

Priopćili su to upravo iz koprivničkog kluba i dodali da Ivona Mrđen trenutno nastupa za poljski Jaroslaw, ali će ponovno biti dio ekipe u kojoj je započela svoju rukometnu priču te provela najveći dio svoje igračke karijere. Ugovor je potpisala na dvije godine.

– Ako pak zavirimo u njezinu sportsku povijest, prošla je kroz Školu rukometa Podravka Vegete te se natjecala u svim uzrasnim kategorijama. Tri je zlata osvojila na kadetskim prvenstvima Hrvatske, a osvajala je nagrade za najbolju igračicu turnira te je više puta izabrana u najbolju sedmorku državne završnice. Prošla je i kroz sve reprezentativne selekcije te je s kadetskom selekcijom 2015. godine osvojila šesto mjesto na Europskom prvenstvu u Makedoniji – naglasili su u klubu.

Kada je pak riječ o Podravki, 2014. godine je po prvi puta registrirana za seniorsku ekipu. S Podravkom je u razdoblju od 2014 do 2018. godine osvojila tri prvenstvena naslova i tri u Kupu, a ponovno se vratila u sezoni 2020./2021. kada je osvojen još jedan prvenstveni naslov. S ovom je ekipom nastupila i u Ligi prvakinja te EHF Kupu pa je tako relativno mlada brusila rukometne vještine u velikim utakmicama te stjecala europsko iskustvo.

– Sretna sam što se vraćam iako je prošla tek jedna godina. Volim ovaj grad i klub u kojem sam odrasla. Drago mi je što ću biti dio nove ekipe. Veselim se nadolazećoj sezoni i novim izazovima – rekla je Ivona Mrđen za klupske stranice.