Srijeda, 27. ožujka 2024.

POZITIVAN TREND U koprivničkoj bolnici zaposlena 54 doktora medicine iz 22 područja specijalizacije

Na specijalističkom usavršavanju u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek trenutno su zaposlena 54 doktora medicine iz 22 područja specijalizacije.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da je najviše specijalizacija iz područja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, njih sedam, a slijede ih specijalizacije iz oftalmologije i optometrije te otorinolaringologije s po pet specijalizacija, dok se u ostalim područjima usavršavaju od jednog do tri specijalizanta.

– U odnosu na 2016. godinu to je povećanje za devet specijalizanata, a koprivnička bolnica trenutno ima ukupno 159 liječnika, što je čak za 14 liječnika više nego prije šest godina – objašnjavaju.

Kada je riječ o Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije, tamo se trenutno nalazi devet specijalizanata, od kojih je njih pet započelo sa specijalizacijama ove godine.

– Od njih dvoje se uskoro očekuje polaganje specijalističkih ispita u područjima pedijatrije i opće medicine, čime će se još više unaprijediti zdravstveni sustav naše županije – zaključuju u Službi ureda župana.

zatvori