Srijeda, 24. travnja 2024.

Policija provela novu akciju nadzora prometa, u svega pet sati sankcioniran 51 prekršaj

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak je od 14 do 19 sati provedena akcija nadzora četiri glavne ubojice u prometu, mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i radnji vozilom u prometu.

Kako govore u policiji, službenici su kontrolirali 71 vozača, a utvrđen je 51 prometni prekršaj – najviše njih odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa.

– Tijekom akcije kontrolirana su dva mlada vozača koji su počinili četiri prekršaja. U vrijeme akcije kontroliran je jedan moped i dva motocikla kod kojih je utvrđen prekršaj nekorištenja zaštitne kacige. Kontrolirano je šest traktora kod kojih su utvrđena tri prekršaja – objašnjavaju.

Dodaju i kako je najveća koncentracija alkohola izmjerena u 14 sati u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec gdje je 43-godišnjak vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 1,06 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je pak u 17:04 u Bojnikovcu gdje je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 93 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je ona ograničena na 50.

zatvori