Subota, 20. travnja 2024.

Podravkašice večeras igraju polufinale Kupa, trener Mrđen: Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti

Rukometašice Podravka Vegete večeras igraju polufinale Hrvatskog ženskog rukometnog kupa.

Kao što je već poznato, Podravkašice će se u polufinalu susresti sa zagrebačkom Lokomotivom, a utakmica je na rasporedu u 19 sati u Poreču, izvijestili su u koprivničkom klubu.

– Ovaj prestižni trofej dosad su osvajale Podravka Vegeta i Lokomotiva, a koprivnička je ekipa u tom izazovu dosad uspjela čak 23 puta. Kao i prošle godine i u ovoj sezoni finalni turnir su izborile Podravka Vegeta, Lokomotiva, Bjelovar i Zrinski, dok je ždrijeb odlučio da će se dva najveća rivala u ovoj sezoni susresti već u polufinalu – objasnili su i dodali da će Bjelovar i Zrinski snage odmjeriti u 17 sati.

Utakmicu polufinala su za klupske stranice najavili dokapetanica Selena Milošević i trener Goran Mrđen.

– To je već godinama pravi derbi. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da je Kup dosad uvijek osvojila ekipa koja je pobijedila u međusobnoj utakmici Podravke i Lokomotive. Bez sumnje je ta utakmica derbi, bilo da je to u prvenstvu ili u Kupu. Šanse su kao i u svakom derbiju 50/50, a o tome će ovisiti sve, od raspoloženja vratarki, obrane pa do toga tko će manje promašiti ili imati manje tehničkih pogrešaka. Sve je otvoreno i mi idemo sa svojom željom da pobijedimo, no ne sumnjam da je tako i na protivničkoj strani. Ja se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti – istaknuo je.

Milošević je dodala kako ekipu očekuje vrlo teška utakmica, odnosno finale prije finala.

– Vrlo dobro poznajemo jedni druge, ali mislim da će nijanse odlučivati u utakmici. Mi smo u svakom slučaju spremne, dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu – kazala je.

Spomenimo i da će prijenos polufinalnih susreta biti na YouTube kanalu HRS-a. Finale će se igrati u subotu u 18 sati.


Satnica Festivala rukometa po danima:

Četvrtak, 12.05.2022.

17 sati – ŽRK BJELOVAR (Bjelovar) – ŽRK ZRINSKI (Čakovec)

19 sati – RK PODRVAKA VEGETA (Koprivnica) – RK LOKOMOTIVA ZAGREB (Zagreb)

Subota, 14.05.2022.

18 sati – FINALE

zatvori