Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NEVJEROJATAN SLUČAJ Muškarac (54) šesti put uhvaćen kako vozi mrtav pijan, sud ga drakonski kaznio

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici jučer je proveden žurni postupak protiv 54-godišnjaka koji je u zoru Koprivnicom vozio pijan te za vrijeme kada mu je vozačka oduzeta zbog istog prekršaja.

Kako govore u policiji, službenici su 54-godišnjeg vozača zatekli u 4:08 u Ulici Đure Basaričeka, a vozio je osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,23 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta rješenjem policije zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

– Kako je vozaču ovo šesti prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a već je četiri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil koji je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – objašnjavaju u policiji.

U žurnom prekršajnom postupku kažnjen je novčanom kaznom od 31.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 20 mjeseci. Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku.

zatvori