Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Međunarodni susret oldtimera okupio velik broj ljubitelja atraktivnih limenih ljubimaca

Na Sajmištu u Koprivnici danas je održan 21. Međunarodni susret oldtimera.

Riječ je o zanimljivoj izložbi starih automobila i motocikala u sklopu koje su se nagrađivali najstariji i najmlađi ljubimci na četiri kotača, kao i oni najljepši.

Marijan Murić (u sredini). Snimila Lucija Frtalić.

Marijan Murić iz Globočeca vlasnik je najstarijeg automobila na izložbi, a kako kaže, ne postoji ništa ljepše od vožnje u vlastitom limenom ljubimcu.

– Automobil je proizveden 1952. godine. Ima motor od 1.500 kubika, jačine je oko 40 konjskih snaga, ima tri brzine, a ide kao zmaj. Kupio sam ga u jako lošem stanju za 5.000 eura, a uložio sam još najmanje toliko. Auto sam rastavio i polako počeo slagati dijelove, ali bio je i na restauraciji. Registriran je kao povijesno vozilo, a koristim ga samo za izložbe na koje odlazim skoro svaki mjesec – poručio je Murić.

Nakon izložbe, svi sudionici su se uputili prema Hlebinama nakon čega će vožnju nastaviti prema Šoderici, Rasinji i Reki.

Dodajmo da je izložba održana u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Općine Rasinja, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Hrvatskog oldtimer saveza te Oldtimer kluba Koprivnica.

 

Izložba oldtimera na koprivničkom Sajmištu 🛵🚗

Objavljuje Drava.info u Subota, 14. svibnja 2022.

zatvori