Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Ispred Osnovne škole Đuro Ester otvoren novi prostor, ravnateljica Prelogović: Služit će za nastavu, priredbe i druženja

Ispred koprivničke Osnovne škole Đuro Ester danas je otvoren novi školski okoliš.

Prostor će biti namijenjen učenicima, nastavnicima, roditeljima i građanima, a ispred škole će se odvijati nastava, izvoditi priredbe i provoditi slobodno vrijeme, kazala je to ravnateljica škole Sanja Prelogović.

– Ovom predivnom vanjskom prostoru prethodile su mnoge građevinske radnje – škola je imala velike probleme s dotrajalom kanalizacijom, vodovodom i slivnim vodama. Građevinskim smo radovima sve obuhvatili te je vanjski prostor samo ono što izvana vidimo – cijela škola pokrivena je novom kanalizacijom i vodovodom, a djeca se izuzetno vesele jer je dosadašnji vanjski prostor bio sužen izgradnjom dvorane pa će prednji prostor biti mjesto gdje će provoditi slobodno vrijeme. Svi smo oduševljeni, čeznuli smo za ovakvim prostorom – naglasila je.

Zadovoljstvo novim prostorom izrazila je i nastavnica 2. a razreda Sanja Ciber.

– Prvenstveno je to prostor za igru kad djeca čekaju da počne nastava, a s obzirom na postavljene klupe bit će jako zgodno i za izvođenje nastave – djeca će imati gdje sjesti i odložiti stvari. Planiramo u potpunosti iskoristiti prostor – kazala je.

Svečanost otvaranja prostora pripala je koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji je naglasio da bez rezultata, iskoraka i dječjeg veselja sve investicije ne bi ništa značile.

– Duplo smo ponosni jer znamo da imamo sjajnu školu sa sjajnim kolektivom i đacima, a znamo i da smo napravili jednu jako lijepu stvar na kojoj je radilo puno ljudi. Uvjeren sam da će vam prostor puno značiti u učenju i napretku, druženju, ali i u uspomenama na prekrasno đačko doba. Lijepo je biti danas ovdje s vama, lijepo je znati da ovaj tjedan slavimo i rođendan škole i sve što ste postigli u brojnim desetljećima – zaključio je.

 

Otvorenje novog okoliša Osnovne škole Đuro Ester

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

 

zatvori