Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO U sklopu sedme Virovske prkačijade predstavljeni dobitnici nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

U sklopu sedme Virovske prkačijade jučer je održano svečano predstavljanje dobitnika nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”.

Podsjetimo, predstavnici iz naše županije dobili su čak četiri suncokreta i jedno posebno priznanje na dodjeli nagrada koje je održano krajem travnja u Cavtatu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

>> FOTO Četiri suncokreta ruralnog turizma i posebno priznanje stigli u našu županiju

Zlatna povelja u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” pripala je Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, srebrna povelja u kategoriji “Turistička seljačka gospodarstva” otišla je Izletištu Gudan, još jedna srebrna povelja, ali u kategoriji “Craft turizam” dodijeljena je OPG-u Grošek, brončana povelja u kategoriji “Tradicijska (ruralna) domaćinstva” pripala je Bakinoj kući za odmor, a posebno priznanje za očuvanje autohtonih sorti u kategoriji “Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Kako su poručili iz Službe ureda župana, predstavnici dobitnika jučer su u Virju na svečanom prijemu još jednom pred domaćim auditorijem primili nagrade, a čestitali su im župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, načelnik Općine Virje Mirko Perok, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica koja je uvodno uputila čestitku nagrađenima.

– Vaša županija svake godine ima sve bolje kandidate, sve bolju ponudu i uistinu ste postali sjajna ruralno-turistička destinacija. Kada smo obilazili kandidate jako me iznenadilo da je puno muškaraca nositelja OPG-a, mnogi su nam pripremali ručak, a to nisam susrela u drugim županijama. Uistinu ste poseban prostor u kojem rade vrijedni ljudi, obilujete prirodnim bogatstvima i potencijalom koji ćete vjerujem iskoristiti – istaknula je Dijana Katica.

Čestitku je uputio i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, istaknuvši kako je turizam na kontinentu teško uspoređivati s onim na Jadranu, no unatoč tome itekako imamo što ponuditi gostima.

– Upravo ovakvi projekti i sadržaji daju značajan doprinos razvoju kontinentalnog turizma. Pet dobitnika priznanja naš su ponos i uvjeren sam da ćemo i na godinu u značajnom smislu predstavljati kontinentalni turizam na ovom važnom natjecanju. Čestitam dobitnicima, želim im mnogo uspjeha u radu, a čestitam i organizatorima Prkačijade na sjajnoj manifestaciji koja je prepoznata i na državnoj razini te je dobitnica nagrade suncokret ruralnog turizma 2019. godine u kategoriji ruralno-turističke manifestacije – naglasio je župan Koren.

zatvori