Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO U Koprivnici održan 14. Memorijalni međunarodni košarkaški turnir Goran Plavec

Kako bi evocirali uspomene na člana Košarkaškog kluba Koprivnica Gorana Plaveca koji je tragično preminuo prilikom obrane Bjelovara 1991. godine, članovi ovog koprivničkog kluba po 14. su put upriličili turnir kadeta u njegovu čast.

Kako govore, Goran Plavec bio je jedan od najistaknutijih košarkaša kluba.

– Bio je skroman, ali nadasve marljiv, kako u sportu tako i općenito u životu. Njegovom pogibijom ostala je ogromna praznina u klubu i u našim srcima – naglašavaju.

Dodaju i kako je turnir ujedno bio košarkaško otvorenje nove Sportske dvorane Vinko Zember u Koprivnici, a sudjelovale su ekipe Košarkaškog kluba Radnik iz Križevaca, Košarkaškog kluba Dubrava i Košarkaškog kluba Bosco iz Zagreba te domaćeg kluba.

– U prvoj polufinalnoj utakmici igrali su Koprivnica i Bosco. Bosco je pokazao da je kvalitetnija ekipa i pobijedio Koprivnicu rezultatom 26:106. U drugoj utakmici zagrebačka Dubrava pobijedila je križevački Radnik sa 63:43. Tako su za treće mjesto igrali Koprivnica i Radnik. Pobjedu u ovoj utakmici je odnijela Koprivnica rezultatom 61:45. Za prvo mjesto borili su se Bosco i Dubrava. I ovdje je Bosco pokazao zašto je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj i pobijedio rezultatom 124:38 – ističu u klubu.

Najbolji strijelac turnira je bio Marko Jeličić iz zagrebačke Dubrave sa 40 postignutih koševa, a najboljim igračem turnira proglašen je Marko Gašparac iz Bosca. U najbolju petorku turnira izabrani su Dino Novosel iz Radnika, Saša Horvat i Petar Benotić iz Koprivnice te Marko Gašparac i Marin Cvitković iz Bosca.

– Jako je važno da se na ovakvim turnirima omogući koprivničkim košarkašima da izađu izvan okvira regionalnih natjecanja i okušaju svoju snagu u srazu s nekim od najjačih momčadi u Hrvatskoj. Raduje i činjenica da je klub, nakon duljeg vremena obilježenog restrikcijama, uspio organizirati jedan ovakav turnir i nastavio tradiciju obilježavanja sjećanja na poginulog člana – zaključuju.

Spomenimo da je turnir otvorio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, dok ga je uz podjelu nagrada zatvorio predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

zatvori