Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo i Rijeka podijelili bodove u posljednjoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu

Na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš danas je odigrana posljednja ovosezonska domaća utakmica Prve hrvatske nogometne lige.

Slaven Belupo je u 35. kolu snage odmjerio s Rijekom, a rezultat je nakon 90 minuta bio 2:2. Za koprivničku momčad oba je gola zabio Krstanović.

Trener Zoran Zekić u današnjoj utakmici nije mogao računati na veliki broj svojih igrača. Izvan kadra bili su Caimacov, Božić, Kocijan, Zirdum, Bogojević i Hoxha pa je tako još jednom veliki broj mladih igrača dobio priliku i krenuo od prve minute.

– U prvom poluvremenu naša je momčad imala dvije velike prilike. Zapata je u 16. minuti s centra krenuo sam prema Labroviću, no golman Rijeke je vrhunskom reakcijom spasio svoja vrata. Drugu je imao Krstanović koji je napravio ‘dar-mar’ u gostujućoj obrani, ali na kraju pogodio gredu. Gosti su prijetili preko Obregona dva puta i jednom preko Gnezde Čerina. Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0:0 – izvijestili su iz kluba.

Riječani su poveli u 49. minuti kada je Obregon nakon centaršuta glavom zabio za 0:1. Slaven Belupo je odgovorio sedam minuta kasnije kada je Krstanović realizirao jedanaesterac koji je sam izborio, a samo tri minute kasnije ponovno je bio strijelac. Primio je loptu na 25 metara, snažno odapeo lijevom nogom i pogodio u rašlje gola Labrovića za 2:1. Imao je Crnac u 74. minuti rješenje utakmice u svojim nogama, no nije realizirao odličnu priliku. Bacila je Rijeka nakon toga sve u napad i to joj se isplatilo u 80. minuti kada je Vukčević zabio za 2:2. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

U idućem i zadnjem kolu Prve hrvatske nogometne lige Farmaceuti će se sastati s Istrom u Puli. Utakmica je na rasporedu u subotu, 21. svibnja u 19 sati.

zatvori