Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravkašice slavile na gostovanju u Zelini, u posljednjem kolu na domaćem terenu dočekuju Koku

Rukometašice Podravka Vegete jučer su pobijedile Zelinu u 25. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Trener Goran Mrđen u sastavu zbog ozljeda ponovno nije mogao računati na Buljan, Kalaus, Popović i Ilynu, a izvan kadra bile su i Zadravec zbog bolesti te Karlovčan zbog promocije u stručnu prvostupnicu ekonomije. Prvotimkama su se stoga pridružile mlade Strugar i Međurečan te vratarka Galinec. Utakmicu su zaključile još jednom uvjerljivom pobjedom i rezultatom 26:35, poluvrijeme 16:21.

– Kako smo i najavljivali fokus mora do kraja biti na maksimumu. Vidi se da nismo odigrali obranu na nekom nivou, posebno prvo poluvrijeme, ali vidi se isto tako i da smo kvalitetnija ekipa i mirno smo to priveli kraju i pobijedili. Neke stvari su bile dobre, neke za zaborav, ali to je tako, sigurno je da smo još uvijek pod dojmom Kupa iako to tako ne bi trebalo biti – kazao je trener Goran Mrđen.

>> VIDEO: TROFEJ SE VRAĆA U KOPRIVNICU Podravkašice po 24. put osvojile Hrvatski rukometni kup

– Čestitam ekipi Zeline na dobroj utakmici. Mi smo danas opravdale ulogu favorita i sve su igračice dobile priliku i minutažu na terenu. Sada se u dobrom raspoloženju okrećemo posljednjoj utakmici sezone koja je na rasporedu sljedeći tjedan protiv varaždinske Koke – zaključila je kružna napadačica Sara Šenvald.

Ogled protiv Koke na rasporedu je u subotu, 28. svibnja u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo, no još nije poznat termin utakmice.

zatvori