Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rasinja

Povodom Dana Općine Rasinja i blagdana Svetog Križa, 3. svibnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rasinja.

Svečanu sjednicu otvorio je i prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić, koji je zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu te istaknuo kapitalne projekte – izgradnju školsko sportske dvorane i aglomeraciju, koji se trenutno provode na području općine, kao i budući projekt revitalizacije dvorca Inkey, kao ključne elemente za daljnji razvoj općine.

Načelnik Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana, dodavši kako unatoč skromnijem proračunu, uspijevaju uz pomoć Županije, države i Europske unije realizirati brojne investicije.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili načelnik Općine Gola Stjepan Milinković ispred načelnice i načelnika, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te saborski zastupnik Predrag Štromar koji je u prigodnom govoru uputio čestitke i pohvalio rad općinskog vodstva te naglasio kako stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

Svečanoj sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, općinski vjećnici, predstavnici jedinica lokalne samouprave, županijskih ustanova, vjerskih zajednica, poslovni partneri, predstavnici udruga i društava koje djeluju na području općine te brojni drugi uzvanici.

Bila je to prigoda i za dodjelu Zlatnih plaketa i zahvalnica Općine Rasinja zaslužnim pojedincima i udrugama, a dodjeljeni su i Zlatni grozdeki s održane izložbe vina Udruge vinogradara i voćara Grozdek iz Subotice Podravske.

U glazbenom dijelu programa nastupili su pjevački zbor Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja i pjevač Erik Vidović, a program je vodila Tajana Brnica.

zatvori