Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Mrđen nakon finala: Čestitam curama jer su prava klapa i mislim da je to u velikoj mjeri bilo presudno za osvajanje Kupa

Rukometašice Podravka Vegete jučerašnjom pobjedom protiv Bjelovara osvojile su Hrvatski rukometni kup za žene.

Nakon utakmice uslijedila je dodjela medalja i pehara, kao i službeno fotografiranje čime je zaključena svečanost na kojoj je Podravka Vegeta po 24. puta podigla pehar Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

>> VIDEO: TROFEJ SE VRAĆA U KOPRIVNICU Podravkašice po 24. put osvojile Hrvatski rukometni kup

Treneru Goranu Mrđenu ovo je ujedno i peta titula u Kupu s Podravkom, a nakon utakmice nije skrivao sreću i zadovoljstvo.

– Sigurno da mi je drago jer kad sam preuzeo ekipu bilo je turbulencija, odlazaka i povreda. Imali smo stvarno teških trenutaka i jako naporan tempo Lige prvaka. Čestitam curama jer su prava klapa i mislim da je to u velikoj mjeri bilo presudno za osvajanje Kupa. Pričalo se o “finalu prije finala” s Lokomotivom, objektivno po nekom rejtingu to je i bilo, ali uvijek je finale finale. Krenuli smo dobro s Bjelovarom pa su nas malo uvukli i izvukli iz nas energiju pa smo se malo usporili. U drugom poluvremenu smo se malo trgnuli i zasluženo dobili – kazao je trener Mrđen.

Gabriela Gudelj je podigla svoj prvi trofej u karijeri, a kako kaže, osjećaj je bio neopisiv.

– Ovo je za mene jedan poseban i emotivan trenutak. U ekipu sam došla nakon nove godine i imali smo Kup u našem cilju uz prvenstvo i nastojanje da što bolji otpor pružamo u Ligi prvakinja. Rekli smo si da idemo do kraja sve pobijediti i ostvariti sve što možemo, a jedan smo trofej zasluženo podigli. Jako sam ponosna na cijelu ekipu jer ginemo jedna za drugu i jer smo pokazale da smo jedinstvene što je naša najveća pobjeda. Želim da do kraja odradimo sve kako treba, a isto tako Podravki želim da im ovo nije posljednji trofej i neka ih sreća prati i u prvenstvu i u Kupu u narednim sezonama – rekla je Gudelj.

zatvori