Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Mladi šahisti Podravke sjajni na županijskom prvenstvu, ostvaren plasman na državno natjecanje

Polaznici Škole šaha Podravka nastupili su na kadetskom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije i postigli sjajne rezultate.

Iz Šahovskog športskog kluba Podravka poručili kako su najbolji rezultat ostvarili Matej Zadro i Petar Dimač koji su županijski pobjednici u uzrastu do 15 i 11 godina.

– Osvajanjem drugog mjesta u svojem uzrastu odlični su bili i Grgur Zagrajski do 13 godina, Ivan Zagrajski do 11 godina i Samuel Zobundžija do devet godina. Ovi iznimno talentirani mladi koprivnički šahisti time su ostvarili pravo nastupa na državnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se sljedeći mjesec održati u Trogiru, pri čemu Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije sufinancira odlazak županijskih pobjednika na državno finale – objasnili su.

Dodali su i kako je županijski savez ove godine pokrenuo K.Ž.M. ligu šahovskih nada kao jedinstveni projekt na kojem sudjeluju mlađi šahisti i početnici.

– Natjecanje je okupilo 16 kadetskih ekipa s područja Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Liga se igrala u 15 kola, a odličnim nastupom prvo mjesto uvjerljivo je zauzela ekipa Šahovskog športskog kluba Podravka 1 s osvojenih 27 bodova – 13 pobjeda, jednim remijem i jednim izgubljenim susretom, u sastavu Gašpar Marđetko, Ivan, Grgur i Rok Zagrajski, Petar Štefanec i David Lupinski – naglasili su u klubu.

Na ligi je nastupila i ekipa početnika kluba koja je bila 16., a u ekipi su nastupili najmlađi igrači koji su šah počeli trenirati ove godine, među njima i oni predškolskog uzrasta.

zatvori