Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sredstva Općini Kalinovac za rekonstrukciju nerazvrstane ceste ‘Ciglana’

Općini Kalinovac odobreno je 390.000 kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste “Ciglana” čiji je početak radova predviđen tijekom ljeta, nakon završetka postupka javne nabave.

Cilj Programa podrške regionalnom razvoju je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu Ministarstvo je objavilo 25. siječnja 2022. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su razvrstane u V. skupinu te jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, modernizaciji, obnovi ili adaptaciji prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture.

Osim Općini Kalinovac, sredstva u iznosu od 200.000 kuna odobrena su i Koprivničko-križevačkoj županiji za instalaciju fotonaponskog sustava na Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata Kalinovac.

zatvori