Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mala virovska prkačijada okupila brojne školarce, dodijeljene nagrade za najkreativnije kolače

Bogat program sedme Virovske prkačijade, ujedno i prvog europskog festivala malih tradicionalnih kolača, jučer je počeo u Virju.

U Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju održana je Mala virovska prkačijada – natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine u pripremi i prezentaciji prkača.

Uz školu domaćina, sudjelovali su i učenici iz OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, OŠ Ferdinandovac PŠ Drenovica, OŠ Gola, OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac, OŠ prof. Blaža Mađera Novigrad Podravski i OŠ Andrije Palmovića Rasinja.

Kako su poručili iz Službe ureda župana, natjecanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je školarcima i njihovim mentorima čestitao na trudu i ljubavi koje su uložili u izradu kolača te ih je pohvalio na doprinosu očuvanju kulturne i tradicijske baštine naše županije.

Čestitkama se pridružio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, a prigodne riječi uputila je i ravnateljica virovske osnovne škole Marica Cik Adaković, ujedno i članica Stručno-organizacijskog odbora Virovske prkačijade. Podršku natjecateljima pružili su i ravnatelj OŠ Rasinja Krunoslav Belaj te predstavnici slastičarskih organizacija.

Izvor: kckzz.hr

Nagradu za najkreativniji kolač dobili su školarci iz Rasinje, a u kategoriji prezentacije na kajkavštini i to kolača koji su spremljeni kod kuće prvo su mjesto osvojili školarci iz Virja, drugo iz Novigrada Podravskog te treće iz Gole. U kategoriji izrade kolača vrganja prvo mjesto mjesto su osvojili Kalinovčani, drugo Đelekovčani te treće Područna škola Drenovica.

Spomenimo da je glavni organizator manifestacije Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju i županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene. Bogat program pronađite ovdje.

zatvori